News

Elon Musk, îngrijorat din cauza natalității scăzute: ”Este unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație”

Celebrul miliardar Elon Musk consideră că civilizația se va prăbuși dacă oamenii nu vor face mai mulți copii, afirmând că natalitatea scăzută este cel mai mare risc pentru omenire.
09.01.2022 | 20:15
Elon Musk ingrijorat din cauza natalitatii scazute Este unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizatie
ADVERTISEMENT

CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk (50 de ani) și-a învățat publicul cu tot felul de răspunsuri originale, nu neapărat cele mai așteptate de comunitatea fanilor săi. În context, miliardarul a afirmat luna trecută că actuala civilizație se va prăbuși dacă oamenii nu vor face mai mulți copii.

”Nu sunt suficienți oameni. Nu pot sublinia suficient acest lucru, nu sunt destui oameni. Este (n.r. natalitatea scăzută a populației planetei) unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație”, a declarat multimiliardarul, pentru Wall Street Journal.

ADVERTISEMENT

Miliardarul este tatăl a șase copii

”Și cu toate acestea, atât de multe persoane, inclusiv persoane inteligente, cred că există prea mulți oameni pe planetă și că creșterea populației este scăpată de sub control. Este tocmai invers. Vă rog uitați-vă la cifre – dacă oamenii nu fac mai mulți copii civilizația se va prăbuși”, a continuat celebrul om de afaceri.

În prezent, Elon Musk are 6 copii: Damian, Saxon, Xavier, Kai, Griffin și X AE A-XII, cel din urmă, cu cel mai ciudat nume, fiind și cel mai mai mic (născut în 2020). Miliardarului i-a murit un copil la doar câteva săptămâni de la naștere, Nevada Alexander Musk. Acesta a decedat în anul 2002, la vârsta de 10 săptămâni, dintr-o cauză nestabilită.

ADVERTISEMENT

Averea lui Elon Musk a crescut cu 150 de miliarde de dolari într-un an

În ultimul an, averea lui Musk a crescut cu 150 de miliarde de dolari, o evoluție fără precedent în topul bogaților lumii. Averea miliardarului de origine sud-africană a ajuns în ianuarie 2021 la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde de dolari mai mult peste cea a lui Bezos, fondatorul Amazon, care s-a aflat în fruntea topului Bloomberg din octombrie 2017.

Potrivit unor studii aprofundate, intrarea în declin a ratei natalității în perioade de turbulențe economice și sociale nu este un lucru neobișnuit, oamenii amânând decizia de a face copii. În anul 2020, două evenimente majore s-au intersectat, recesiunea globală cauzată de pandemia de COVID-19 și criza sanitară provocată de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ce spun specialiștii despre legătura dintre natalitate și schimbările climatice

Analiștii de la Morgan Stanley au declarat într-o notă pentru investitori din iulie 2021 că ”mișcarea de a nu avea copii din cauza temerilor legate de schimbările climatice este în creștere și are un impact asupra ratelor de fertilitate mai rapid decât orice tendință anterioară în domeniul scăderii fertilității”. 

Cercetătorii de la UCLA au arătat că numărul nașterilor din SUA a scăzut în cele nouă luni după un eveniment de căldură extremă, în timp ce un studiu efectuat pe 18.000 de cupluri din China anul trecut a arătat că schimbările climatice și, în special, poluarea cu particule au fost asociate cu o creștere cu 20% a probabilității de infertilitate.

ADVERTISEMENT
Tags: