News

Elon Musk le răspunde rușilor, după ce a fost ironizat. Mesajul miliardarului american pentru Roscomos

01.06.2020 | 15:26
ADVERTISEMENT

Elon Musk a avut un schimb de replici amuzante cu rușii, în special cu Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos. Musk era ironizat de Rogozin în urmă cu șase ani, când visa să trimită rachete în cosmos.

Elon Musk le răspunde rușilor, după ce a fost ironizat de Roscosmos

Elon Musk și Dmitri Rogozin, șef al Roscosmos, s-au contrat mai mereu în ultimii ani, din momentul în care Elon Musk a promis că SpaceX va trimite oameni în spațiu. După ce Musk a trimis doi americani pe Stația Spațiala Internațională, rușii de la Roscosmos au avut decența să-și felicite rivalii.

ADVERTISEMENT

În replică, Elon Musk a transmis un mesaj în limba rusă: „Mulțumim domnule, ha ha. Sperăm la o colaborare pe termen lung, prosperă și benefică”.

Elon Musk și Dmitri Rogozon sunt, în acest moment, principalii reprezentanți ai SUA, respectiv Rusia, când vine vorba de noua cursă spațială. Elon Musk visează de mulți ani ca prin SpaceX să colonizeze Marte, însă demersurile miliardarului au fost ironizate de Rogozin în trecut, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Rogozin i-a sugerat lui Elon Musk să construiască o trambulină uriașă

Rusul i-a sugerat lui Musk să folosească o trambulină uriașă pentru a lansa rachete în spațiu, semn că Rogozin nu a crezut niciodată în proiectul SpaceX. În 2020, după ce astronauții americani au ajuns pe SSI, Musk i-a replicat lui Rogozin: „Hai că trambulina a funcționat”.

Dmitri Rogozin, schimb de replici amuzante cu Musk
Dmitri Rogozin, schimb de replici amuzante cu Musk. Foto: Antena 3

Cu toate că replicile dintre Musk și Rogozin sunt prietenoase, rușii l-au acuzat pe Musk că vrea să transporte arme nucleare în spațiu.

ADVERTISEMENT

„Un singur lucru să în spatele acestei demagogii: e o acoperire pentru trimiterea de arme nucleare în spațiu”, explica Rogozin. Există un sâmbure de adevăr în spusele rusului, în contextul în care Musk plănuiește să bombardeze cu arme nucleare planeta Marte pentru a crea un fenomen care să producă un efect de seră.

Dmitri Rogozin este un vechi „prieten” al românilor. În 2017, România a interzis survolarea spațiului aerian de către un avion în care se afla Dmitri Rogozon, pe atunci vicepremier.

ADVERTISEMENT

Întors din drum, Rogozin a promis că data viitoare se va afla la bordul unui bombardier Tupolev Tu-160, fiind revoltat pe aroganța făcută de români.

ADVERTISEMENT
Tags: