News

Elon Musk plănuieşte să-şi construiască propriul oraş. A cumpărat deja suprafeţe imense de teren

Elon Musk îşi mută toate afacerile în Texas, unde a achiziţionat terenuri întinse. Miliardarul locuieşte lângă Austin, unde vrea să ridice un oraş.
10.03.2023 | 14:57
Elon Musk planuieste sasi construiasca propriul oras A cumparat deja suprafete imense de teren
Elon Musk îşi construieşte propriul oraş în Texas
ADVERTISEMENT

Multimiliardarul american Elon Musk plănuiește să-și construiască propriul oraș. pe pășuni și terenuri agricole achiziționate, nu departe de Austin, capitala statului Texas. Documentele obţinute de The Wall Stret Journal sugerează că Musk a luat acest proiect foarte în serios, fapt confirmat şi de oamenii familiarizați cu ideea.

Musk a cumpărat o suprafaţă de 14 km pătraţi

În întâlnirile cu proprietarii de terenuri și agenții imobiliari, Musk și angajații companiei sale au descris viziunea sa ca pe un fel de utopie texană de-a lungul râului Colorado, unde angajații săi ar putea locui și lucra. Directorii companiei Boring au discutat și au explorat posibilitatea încorporării orașului nou construit în Comitatul Bastrop, care se află la aproximativ 50 km de Austin.

ADVERTISEMENT

Încorporarea orașului într-un district existent i-ar permite lui Musk să-și accelereze planurile. Se pare că Musk și cei mai apropiați colaboratori ai săi vor ca angajații companiilor miliardarului din zona Austin, inclusiv lucrătorii de la Boring, producătorul de mașini electrice Tesla, și compania de explorare spațială SpaceX, să poată locui aici, în case noi, cu chirii sub nivelul pieței.

Orașul planificat se învecinează cu facilitățile Boring și SpaceX. Locația are deja case, teren de sport și sală de sport. În cadrul unei întâlniri comune a angajaților Boring de anul trecut, președintele companiei, Steve Davis, a anunțat că orașul nou construit va trebui să organizeze alegeri pentru primar, au confirmat cei care au participat la întâlnire.

ADVERTISEMENT

Conform legii din Texas, un oraș trebuie să aibă o populație de cel puțin 201 de locuitori înainte de a putea solicita încorporarea și apoi să solicite aprobarea unui judecător de district. O purtătoare de cuvânt a Comitatului Bastrop a declarat că Musk nu a făcut încă nicio cerere oficială.

Chap Ambrose, un programator de computere care locuiește pe vârful unui deal cu vedere la Boring și noile facilități ale SpaceX, a spus că el crede că Musk şi colaboratorii săi vor încă să păstreze totul secret. “Vor să facă lucruri înainte ca cineva să-și dea seama ce se întâmplă cu adevărat”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Musk și Davis nu au răspuns la întrebările The Wall Street Journal despre construcția orașului. În ultimii trei ani, entitățile afiliate companiilor sau asociațiilor lui Musk au achiziționat cel puțin 14 km pătraţi în zona Austin, un total de patru ori mai mare decât Central Park, din New York.

Sursele mai spun, totodată, că anul trecut Musk a avut mai multe întâlniri pentru a se decide cum va arăta orașul și ar fi existat și câteva machete la scară mică. Musk a anunțat încă din 2020 că va muta sediul Tesla, dar și reședința personală, din California în Texas, dând vina pe frustrările legate de restricțiile din California legate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Tesla a deschis o nouă unitate de producție Gigafactory, în Austin. SpaceX și Boring Co. au, de asemenea, facilități în Texas, iar Boring Co. ar fi purtat discuții cu municipalitatea din Austin despre posibilitatea de a construi tuneluri în oraș, potrivit unui raport din februarie al Austin American Statesman.

ADVERTISEMENT
Tags: