News

Elon Musk pregătește lansarea roboților umanoizi. Cum vor fi aceștia de folos oamenilor

Roboții umanoizi, următoarea invenție a lui Elon Musk. Liderul Tesla vrea ca aceștia să ajungă în casele oamenilor și să le fie utili.
21.09.2022 | 11:28
Elon Musk pregateste lansarea robotilor umanoizi Cum vor fi acestia de folos oamenilor
Elon Musk ar pregăti lansarea a milioane de roboți pentru uz casnic și nu numai. Sursa foto: captură youtube, facebook/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Elon Musk pregătește o nouă afacere în lumea tehnologiei. Directorul general al Tesla vrea să lanseze în viitorul apropiat roboți umanoizi.

Roboții umanoizi, următorul plan al lui Elon Musk. Aceștia îi vor ajuta pe oameni la treburile casnice și nu numai

Roboții umanoizi ai lui Elon Musk vor fi denumiți ”Tesla Bot” sau ”Optimus” și se vor face utili oamenilor la treburile casnice, precum gătitul sau tunsul ierbii. De asemenea, nu este exclus ca aceștia să poată întreține relații intime, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

Aceeași sursă scrie despre un discurs al fondatorului Tesla, din cadrul TED Talk, în care Elon Musk spunea că roboții se vor putea folosi în bucătărie, pe lângă casă, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice sau vor avea capacitatea de a juca rolul unui ”prieten” sau al unui partener sexual de tip ”catgirl”.

Prin următorul său plan, Musk ar fi de părere și că ar avea mai mult succes decât cu vânzarea de mașini electrice. La finalul acestei luni, pe data de 30 septembrie, Tesla va oferi primele detalii despre proiectul Optimus, cu ocazia ”Zilei Inteligenței Artificiale”.

ADVERTISEMENT

Experții din robotică, sceptici față de ideea lui Elon Musk

Elon Musk a spus în același discurs faptul că de anul viitor, 2023, se va începe producția roboților de ”uz general”. Totuși, ideea unuia dintre cei mai bogați oameni de pe planetă este privită cu scepticism de către unii experți, analiști în domeniul roboticii.

Ei sunt de părere că Elon Musk trebui să investească foarte mult în obiectivul său și va trebui să își justifice demersul prin convingerea față de facilitatea roboților.

ADVERTISEMENT

De altfel, în compania Tesla sunt deja sute de roboți care au fost proiectați pentru asamblarea mașinilor. Companiile Honda Motor și unitatea Boston Dynamics încearcă de mai multe decenii să dezvolte roboți umanoizi.

Shaun Azimi, șeful Echipei de Robotică Abilă a NASA, este de părere că roboții umanoizi vor întâmpina probleme, asemeni mașinilor autonome.

ADVERTISEMENT

”Dacă ceva neașteptat se întâmplă, a fi flexibil și robust în fața acestor tipuri de schimbări este foarte dificil”, a precizat Shaun Azimi.

În anul 2019, în timpul unui eveniment intitulat ”Autonomy”, Elon Musk vorbea despre producerea a 1 milion de robo-taxiuri până în 2020, însă nici urmă până acum de o astfel de tehnologie.

ADVERTISEMENT
Tags: