News

Elon Musk, sceptic în legătură cu viitorul civilizației occidentale: ”Ar putea avea aceeași soartă ca Imperiul Roman”

Elon Musk crede că Occidentul, în special Europa și SUA, pot avea aceeași soartă cu Imperiul Roman dacă vor continua pe același drum.
16.02.2023 | 15:21
Elon Musk sceptic in legatura cu viitorul civilizatiei occidentale Ar putea avea aceeasi soarta ca Imperiul Roman
Elon Musk, noi declarații controversate. Foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Concret, Musk nu crede că planeta poate fi controlată de ”o singură civilizație” sau putere mondială, îmbrățișând așadar viziunea lui Vladimir Putin. Musk se declară, așadar, împotriva monopolului și împotriva cooperării dintre marile puteri.

Va avea europa soarta Imperiului Roman?

Elon Musk a participat la Summitul Guvernul Mondial și i-a avertizat pe participanți să o lase mai moale cu cooperarea excesivă în mai toate domeniile, pentru că astfel omenirea nu va progresa și civilizațiile care dețin monopolul se vor prăbuși.

ADVERTISEMENT

Summitul s-a desfășurat la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 13-15 februarie. Musk nu a participat fizic, însă a fost invitat să țină un discurs de la distanță printr-un apel video, conform Mediafax. În nota sa obișnuită, Musk a făcut o serie de declarații controversate.

”Ştiu că acesta se numeşte Summit-ul guvernului mondial, dar cred că ar trebui să ne îngrijorăm puţin în privinţa unui singur guvern mondial. Vrem să evităm crearea unui risc civilizaţional prin prea multă cooperare între guverne”, a transmis Musk.

ADVERTISEMENT

Patronul Tesla a făcut o paralelă între planeta Pământ în 2023 și Imperiul Roman, în special la căderea acestui imperiu. Concluzia lui Musk e că atunci când o singură entitate politică controlează prea mult teritoriu aceasta are toate șansele să fie sortită eșecului.

Elon Musk a lăudat civilizația islamică și a făcut o comparație între Imperiul Roman și lumea arabă, considerând că dispariția Imperiului Roman a permis dezvoltarea celorlalte lumi. Din nou, Musk a insistat asupra faptului că ”civilizația occidentală” s-ar putea prăbuși oricând.

ADVERTISEMENT

”În timp ce Roma cădea, Islamul se ridica, aşa că aveai un califat care mergea bine, în timp ce Roma funcţiona groaznic. Lumea islamică a păstrt cunoştinţele şi a asigurat progresul ştiinţific. Deci cred că trebuie să fim puţin conştienţi că am devenit o singură civilizaţie (civilizaţia occidentală), deoarece totul se poate prăbuşi”, a continuat Musk.

În încheiere, Elon Musk a transmis că nu își dorește niciun război la scară largă, însă le-a sugerat tuturor să nu mai coopereze ”mult prea mult”. Musk crede că diversitatea civilizațională va salva omenirea în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

”Evident că nu sugerez război sau ceva de genul acesta. Dar cred că vrem să fim puţin atenţi atuncu când vrem să cooperăm mult prea mult. Sună puţin ciudat, dar vrem să avem o anumită diversitate civilizaţională, astfel încât, dacă ceva nu merge bine cu o anumită civilizaţie să nu se prăbuşească toată civilizaţia planetară, iar umanitatea să continue să meargă înainte”, a concluzionat Musk.

ADVERTISEMENT
Tags: