News

Elon Musk susține că piramidele au fost construite de extratereștri. Răspunsul primit de la autoritățile din Egipt

02.08.2020 | 22:01
Elon Musk sustine ca piramidele au fost construite de extraterestri Raspunsul primit de la autoritatile din Egipt
Piramidele de la Gizeh/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Miliardarul Elon Musk susține că piramidele egiptene au fost construite de către extratereștri. Autoritățile din Egipt au luat în serios ciudata postare de pe Tweeter a lui Musk și încearcă acum  să-l convingă că piramidele au fost făcute de către oamenii locului.

Extratereștrii  au construit piramidele, evident”, a scris Elon Musk, vineri, pe Tweeter, șeful companiei SpaceX părând astfel să dea crezare teoriilor extravagante potrivită cărora efortul colosal de ridicare a unor asemenea edificii putea fi făcut doar de către o civilizație extraterestră, scrie BBC.com.

ADVERTISEMENT

Afirmația lui Musk a provocat reacția promptă a autorităților de la Cairo.

Elon Musk, chemat să viziteze Egiptul

Ministrul  egiptean al Cooperării Internaționale, Rania al-Mashat, nu vrea ca povestea cu extratereștii să fie crezută și încearcă să-l convingă pe Musk de contrariu. Tot într-o postare pe Tweeter, al-Mashat îl invită pe miliardar să vină în Egipt și să vadă cu ochii lui dovezile că piramidele au fost chiar  de către egipteni.

Vă urmăresc activitatea cu multă admirație. Vă invit pe dumneavoastră și SpaceX să cercetați lucrările care descriu cum au fost construite piramidele și să vizitați mormintele celor care le-au ridicat. Domnule Musk, vă așteptăm”, a scris al-Mashat.

ADVERTISEMENT

Un arheolog din Egipt, Zahi Hawass a fost mai puțin elegant și a caracterizat afirmația lui Musk drept ”o halucinație”.

Eu am descoperit mormintele constructorilor piramidelor care spun tuturor  că erau egipteni și că nu erau sclavi”, a spus Hawass referindu-se la descoperirile arheologice din anii 90.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Elon Musk a dat înapoi și a distribuit, tot pe Tweeter, un link către BBC History despre viețile celor care au edificat piramidele comentând: ”Acest articol de pe BBC furnizează o relatare de bun simț asupra modului în care au fost făcute”.

În Egipt există încă peste 100 de piramite, cea mai cunoscută fiind piramida lui Kheops de la Gizeh, cu o înălțime de 137 de metri. Majoritate lor aveau funcția de morminte pentru membrii familiilor regale din Egipt.

ADVERTISEMENT
Tags: