ADVERTISEMENT
News

Elon Musk (Tesla) urcă pe locul 3 în topul averilor din lume. Îl depășește pe patronul de la Facebook

Autor: Robert Cristea | 18.11.2020 | 16:06
Elon Musk (Tesla) urcă pe locul 3 în topul averilor din lume. Îl depășește pe patronul de la Facebook

Elon Musk, patronul de la Tesla, va urca pe locul 3 în topul averilor din lume. Acesta îl va depăși pe Mark Zuckerberg (Facebook).

ADVERTISEMENT

Acțiunile Tesla au înregistrat o creștere de 500% în 2020, ultima mărire ducând averea lui Musk la 117,5 miliarde de dolari.

Astfel, CEO-ul de la Tesla va deveni al treilea cel mai bogat om din lume. Îl devansează pe Zuckerberg (106 miliarde dolari).

Elon Musk (Tesla) are o avere de 117,5 miliarde dolari.

Elon Musk deține 20% din acțiunile de la Tesla. De asemenea, a fondat și compania Space X. Acesta și-a crescut averea în perioada pandemiei cu aproximativ 90 de miliarde dolari.

ADVERTISEMENT

În clasamentul celor mai bogați oameni din lume, Elon Musk este depășit doar de fondatorul Amazon, Jeff Bezos -184 de miliarde de dolari și de Bill Gates -129 de miliarde de dolari. Acesta din urmă este fondatorul Microsoft.

Un alt amănunt interesant despre Elon Musk este faptul că bogația lui ar putea să urce și mai mult printr-un bonus imens de 55,8 miliarde de dolari. Pentru a obține această sumă de bani trebuie să ducă valoarea companiei Tesla la 650 de miliarde de dolari până în 2028.

Compania americană valorează 400 de miliarde de dolari în prezent. Era cotată la 54,6 miliarde de dolari în 2018, când a fost stabilit planul care include acest bonus.

ADVERTISEMENT

Elon Musk (Tesla) urcă pe locul 3 în topul averilor

Prețul acțiunilor au urcat de la 409 dolari la 460 după ce compania lui Musk a fost adăugată în S&P 500.

Indicele S&P 500 este realizat de compania de rating Standard&Poor’s și include cele mai importante 500 de companii listate pe bursele din SUA.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT