Sport

Elveția a băgat spaima în români după meciurile de la CM 2022: „Unde joacă valorile noastre și unde joacă valorile lor?”

România a primit un verdict îngrijorător înaintea partidelor cu Elveția din calificările pentru Euro 2024 după meciurile echipei adverse la Campionatul Mondial din Qatar.
29.11.2022 | 14:35
Elvetia a bagat spaima in romani dupa meciurile de la CM 2022 Unde joaca valorile noastre si unde joaca valorile lor
Elveția îi sperie pe români după prestațiile de la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

România a avut noroc la tragerea la sorți pentru campania de calificare la Campionatul European din 2024. Totuși, pe lângă meciurile cu Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, „tricolorii” o înfruntă și pe Elveția, principala favorită la câștigarea grupei, care se află în această perioada la Cupa Mondială din Qatar. Prestația formației lui Murat Yakin în meciul cu Brazilia l-a determinat pe Dumitru Dragomir să nu-i dea șanse României în meciurile cu elvețienii.

Dumitru Dragomir a dat verdictul după meciurile Elveției la Cupa Mondială din Qatar: „Nu avem nicio șansă”

Elveția se află pe locul 2 în grupa G a Campionatului Mondial după primele două etape, grație victoriei împotriva Camerun, scor 1-0. În fața Braziliei, formația helvetă a cedat, tot la limită, însă Dumitru Dragomir nu vine cu vești bune pentru naționala României de fotbal.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a pus în balanță echipele de club la care evoluează jucătorii elvețieni și români și nu dă vreo șansă trupei lui Edi Iordănescu. „Bună Elveția. Nu avem nicio șansă. Au jucători de mare valoare. Ăsta e barometrul fotbalului la această ora.

Unde joacă valorile noastre și unde joacă valorile lor? Asta trebuie să pui în balanță. La noi, cel mai bun jucător român joacă în China (n.r. Nicolae Stanciu), iar ei au 6 jucători la primele 20 de echipe ale lumii”, a declarat Dumitru Dragomir, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, despre Edi Iordănescu după prezența la Brazilia – Elveția 1-0: „A venit tulburat”

Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu au fost prezenți în tribune la Brazilia – Elveția. Președintele Federației Române de Fotbal a fost surprins lângă mai multe legende ale fotbalului printre care Roberto Carlos, George Weah sau Kaka.

Dumitru Dragomir este convins că Edi Iordănescu a plecat îngândurat de la meci după evoluția elvețienilor în partida cu Brazilia. Fostul președinte al LPF a precizat că Elveția putea câștiga partida la un moment dat.

ADVERTISEMENT

„Faptul că s-a dus să vadă… e să ia ceva nou, să vadă cum joacă echipa Elveției. Dar eu cred că a venit dezamăgit, a venit tulburat după ce i-a văzut pe elvețieni cum joacă. Puteam chiar să și câștige la un moment dat, dacă nu au avut niște acțiuni incredibile. Au 4-5 jucători de primele ehipe ale Europei”, a mai spus Dumitru Dragomir.

România joacă în primul meci al calificărilor la Euro 2024 cu Andorra

România va avea un debut facil în campania de calificare la Campionatul European din 2024. „Tricolorii”, cu un moral ridicat după ultima partidă amicală, o va înfrunta în deplasare pe Andorra pe 25 martie 2023.

ADVERTISEMENT

După confruntările cu Belarus și Kosovo pentru selecționata lui Edi Iordănescu urmează cel mai dificil test în fața Elveției. Primul meci va avea loc în deplasare pe 19 iunie 2023. România își va încheia misiunea de calificare la un turneu final după o pauză de 8 ani tot cu Elveția pe teren propriu pe 21 noiembrie 2023.

Partidele la care va asista Edi Iordănescu în cele 10 zile petrecute în Qatar: 

  • 28 noiembrie: Camerun 3-3 Serbia şi Brazilia 1-0 Elveţia
  • 29 noiembrie: Ţara Galilor – Anglia şi Ţările de Jos – Qatar
  • 30 noiembrie: Australia – Danemarca şi Polonia – Argentina
  • 1 decembrie: Croaţia – Belgia şi Japonia – Spania
  • 2 decembrie: Coreea de Sud – Portugalia şi Serbia – Elveţia.
ADVERTISEMENT