Fotbal international

Elveția – Camerun 1-0, în Grupa G la Campionatul Mondial 2022. Portarul Yann Sommer a fost desemnat ”Man of the Match”

Elveția a câștigat la limită meciul cu Camerun, scor 1-0. Născut în țara adversă, Breel Embolo a decis soarta partidei cu golul din minutul 48.
24.11.2022 | 16:18
Elvetia  Camerun 10 in Grupa G la Campionatul Mondial 2022 Portarul Yann Sommer a fost desemnat Man of the Match
Nu marcatorul unicului gol, Embolo, ci Yann Sommer, a fost desemnat omul meciului.
ADVERTISEMENT
24-11-2022
14:14

Embolo a marcat, dar Sommer a fost votat ”Man of the Match”

Elveția s-a impus la limită, 1-0, grație golului marcat de Embolo. Însă nu el, ci portarul Yann Sommer, autor a cinci parade decisive, a primit trofeul rezervat omului meciului.

Portarul care a fost decisiv pentru triumful Borussiei Monchengladbach în Europa League, a primit cea mai mare notă și pe Sofa Score, 8,2.

24-11-2022
11:04

FINAL Elveția - Camerun 1-0 (Embolo 48)

FINAL: Elveția, adversara României din preliminariile lui Euro 2024, a început cu dreptul Campionatul Mondial. Europenii i-au învins pe camerunezi cu scorul de 1-0. Singurul gol a fost marcat de Breel Embolo, fotbalist născut chiar în țara „leilor neîmblânziți”. Următorul meci Grupa G este Brazilia – Serbia, care va începe la ora 21:00.

Mn. 67: Europenii, foarte aproape de golul al doilea. Shaqiri îl servește excelent pe Vargas, care este blocat de Onana cu o paradă uluitoare.

Min. 48: GOOOL Elveția! Născut în Camerun, Embolo deschide scorul din pasa lui Xherdan Shaqiri! Fotbalistul lui Monaco a refuzat să celebreze golul din respect pentru africani.

Min. 46: A început actul secund!

24-11-2022
10:00

Primă repriză echilibrată la Al Wakrah

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45: Prima repriză se încheie fără prea mari ocazii, cu excepția celei ratate de africani în startul meciului.

Min. 10: Prima mare ocazie de gol le aparține africanilor! Mai întâi, Sommer blochează șutul lui Mbeumo, iar apoi, dintr-o poziție ideală, Toko Ekambi trage peste poartă.

Min. 1: A început partida de pe Al Janoub Stadium!

24-11-2022
09:08

Echipele de start la Elveția - Camerun

Elveția: Sommer (Gladbach) – Widmer (Mainz), Akanji (Man. City), Elvedi (Gladbach), Rodriguez (Torino) – Freuler (Nottingham), Xhaka(c) (Arsenal) – Shaqiri (Chicago Fire), Sow (Frankfurt), Vargas (Augsburg) – Embolo (Monaco); Rezerve: Kohn, Kobel, Omlin – Aebischer, Comert, Fassnacht, Fernandes, Frei, Jashari, Okafor, Rieder, Schar, Seferovic, Zakaria; Selecționer: Murat Yakin

Camerun: Onana (Inter) – Fai (Al Taee), Castelletto (Nantes), N’Koulou (Aris), Tolo (Seattler Sounder) – Oum Gouet (KV Mechelen) – Hongla (Verona), Anguissa (Napoli) – Mbeumo (Brentford), Choupo-Moting(c) (Bayern Munchen), Toko Ekambi (Lyon); Rezerve: Epassy, Ngapandouetnbu – Aboubakar, Bassogog, Ebosse, Kunde, Marou, Mbaizo, Moumi Ngamaleu, Ngom Mbekeli, N’Koudou, Nsame, Ntcham, Ondoua, Wooh; Selecționer: Rigobert Song

Meciul Elveția – Camerun are loc joi, 24 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, în cadrul primei etape din grupa G a turneului final al CM din Qatar. Ambele echipe naționale au ca obiectiv calificarea în faza optimilor de finală, cel mai probabil de pe locul 2, într-o grupă în care Brazilia e marea favorită la primul loc, iar Serbia emite și ea pretenții la poziția a doua.

Elveția – Camerun, primul meci din Grupa G la Campionatul Mondial 2022

Elveția și Camerun sunt două echipe naționale care au loturi destul de valoroase, marea majoritate a componenților lotului africanilor evoluând la cluburi de top din Europa. Elveția este expresia perfectă a globalismului în fotbal, având în lot jucători de origini africane, sud-americane, din fosta zonă iugoslavă sau albanezi.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Elveţia şi Camerun

Întâlnirea Elveția – Camerun se dispută joi, 24 noiembrie, de la ora 12:00, pe stadionul “Al Janoub” din orașul Al Wakrah. Este unul dintre stadioanele cu acoperiș rabatabil, care ca design imită pânzele unor vase tradiționale de comerț din zonă, un stadion cu o capacitate de 44.325 de locuri, dintre care după turneul final vor rămâne doar 20.000.

Aici s-a jucat deja un prin meci al Mondialului, confruntarea dintre Franța și Australia, terminat 4-1, iar cei care au luat loc în tribune au fost foarte mulțumiți de calitatea confortului oferit și de excelenta vizibilitate din orice unghi.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Elveția – Camerun se joacă joi, 24 noiembrie, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate de canalul național TVR 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO. 

Și joi, 24 noiembrie, vremea va fi una însorită pe teritoriul Qatarului, unde când plouă este eveniment. Temperatura nu se anunță a fi una insuportabilă, cele 28 de grade care au tot fost de la începutul turneului păstrându-se la ora amiezii, iar spre seară scade cel mult până la 23-24 grade. În plus toate stadioanele au acele instalații de reglare a temperaturii, încât nu existâ nici un incovenient.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Elveția – Camerun, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Nu este un meci ușor pentru pariori, pentru că fiecare reprezentativă are argumentele ei pentru a forța obținerea celor trei puncte. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Elveţia şi Camerun.

Absențele pentru Elveţia şi Camerun

Este unul dintre puținele meciuri în care nici unul dintre selecționeri nu are probleme medicale în lot. Murat Yakin, a cărei echipă a evoluat fără greșeală în preliminariile din Europa, eliminând Italia de la primul loc, s-a declarat surprins neplăcut de înfrângerea elevilor săi în amicalul cu Ghana, ultimul test înainte de Mondial.

ADVERTISEMENT

Rigobert Song este un nume celebru pentru fotbalul din Camerun. Prezent la patru turnee finale ca jucător, începând din 1994, când avea doar 17 ani, fostul fundaș central își dorește nesupus să poată duce naționala țării sale în optimi și să obțină victoria măcar într-un meci, obiectiv pe care “leii” nu l-au mai atins din 2002.

Elveția, victorie cu singura națională africană întâlnită până acum la Campionatul Mondial

Elveția a jucat o singură dată la Campionatul Mondial cu o echipă de pe continentul negru până acum, în 2006, când a învins lejer în grupă naționala statului Togo, ajunsă în premieră la un turneu final. Elveția este la a patra calificare consecutivă la turnee finale de CM, cea mai bună serie din istoria sa.

Facundo Raul Tello Figueroa este arbitrul argentinian în vârstă de 40 de ani care va oficia la primul lui meci din carieră la un turneu final de CM. A fost o desemnare surprinzătoare din partea FIFA, întrucât Facundo Tello este arbitru cu ecuson FIFA abia din 2019, deci de foarte puțin timp.

Cote la pariuri

Pentru casele de pariuri naționala din Țara Cantoanelor este fvorită să câștige acest meci. Elveția are cotă de 1,75 pentru a obține cele trei puncte, în timp ce Camerun a primit un uriaș 5,25 dacă va ieși ea învingătoare. Și cota pentru opțiunea șansă dublă X2 este foarte bună, 2,15. Un gol marcat de europeni are valoare mică, doar 1,22, dar unul al africanilor ajunge la 1,75.

Elveția nu a mai jucat niciodată în compania Camerunului, nici măcar amical. Murat Yakin a declarat că va fi un meci foarte greu, pentru că adversarul are multă calitate și pentru că această grupă, exceptând Brazilia, are trei favorite la locul 2, nici una dintre Elveția, Camerun și Serbia neputând fi exclusă din cursă.

  • 1,38 este cota Superbet pentru “Interval de goluri 1-3” în Elveția – Camerun. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT