Cele mai citite

Elveţia, fără marea vedetă cu România: “Este clar că nu pot juca!”

România va înfrunta Elveţia pentru calificarea în Grupa Mondială la FedCup. Cea mai titrată jucătoare a adversarelor a declarat forfait pentru confruntarea de la Cluj
09.04.2018 | 12:04
Elveţia, fără marea vedetă cu România:
ADVERTISEMENT

Actualmente locul 71 WTA, Belinda Bencic era iniţial anunţată ca aptă pentru confruntarea cu România, din weekend. A revenit în 2018 după o lungă serie de accidentări şi părea să intre în formă. A bătut-o pe Venus Williams la Australian Open şi intrase din nou în prima sută mondială.

Doar că lucrurile s-au complicat din nou pentru jucătoarea despre care s-a spus că ar avea un talent la nivelul lui Roger Federer. Bencic a suferit o accidentare săptămâna trecută, motiv pentru care a fost nevoită să se retragă de la Lugano, unde trebuia să joace în această săptămână.

Belinda Bencic: “Lipsesc minimum patru săptămâni”

Elveţienii sperau că Bencic se va putea recupera în timp pentru a juca în weekend-ul 21-22 aprilie, la Cluj, dar fosta jucătoare de top 10 WTA a anunţat că nu se pune problema de aşa ceva. Într-un interviu acordat pentru publicaţia elveţiană Aargaue Zeitung, Bencic a anunţat că va lipsi minimum patru săptămâni de pe terenurile de tenis.

ADVERTISEMENT

“Piciorul meu nu este deloc bine. Mă plimb în cârje, cu greu pot merge, este amar şi foarte dureros. Nu pot spune altceva: e oribil. Problema este la al treilea deget de la piciorul drept. Nu este o fractură de stres, aşa cum mulţi au scris.

Nu este rupt, dar puternic inflamat. Există lichid în jurul osului şi este foarte dureros. Deci nu pot să fac nimic şi trebuie să fiu răbdător. Cred că trebuie să fac o pauză de patru până la şase săptămâni. Depinde de cât de gravă este durerea. Este clar că nu pot juca mai devreme. Oricum, am anulat urmatoarele turnee. Când mă întorc, nu ştiu încă”

ADVERTISEMENT

“Este extrem de frustrant să văd că sunt din nou lovită de o accidentare. Pur şi simplu nu pot să înţeleg. De ce din nou pe mine? Este teribil! Singura consolare rămâne legată de prieteni şi familie. Am avut timp să mă întâlnesc mai des cu ei şi a fost extraordinar”a declarat Bencic pentru sursa citată.

Belinda Bencic, 21 de ani, a fost locul 1 la junioare încă de la 16 ani. Iar în circuitul WTA a intrat în forţă. A câştigat turneu de categoria Premier 5 în 2015, când avea doar 18 ani, şi a urcat până pe locul 7 WTA. Ascensiunea pe primul loc părea atunci iminentă. O serie de accidentări au împiedicat-o, însă, să îşi atingă adevăratul potenţia.

ADVERTISEMENT

Bacsinszky e incertă pentru meciurile de la Cluj

Timea Bacsinszky, la rândul ei o jucătoare importantă pentru Elveţia, s-a retras şi ea de la Lugano din cauza unor probleme medicale. În privinţa ei, situaţia rămâne incertă în privinţa participării la meciul de FedCup de la Cluj.  Viktorija Golubovic (108 WTA) şi Jil Teichmann (137) ar fi variantele de rezervă ale Elveţiei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri