Fotbal international

Video. Dinamovistul Penedo, umilinţa carierei! A luat 6 de la Elveţia

Meci amical la Luzerna, Elveţia - Panama. Repriză de coşmar pentru Penedo. Portarul lui Dinamo a încasat patru goluri in 45 de minute! La final a fost 6-0 pentru elveţieni.
27.03.2018 | 22:06
Video Dinamovistul Penedo umilinta carierei A luat 6 de la Elvetia

Jaime Penedo, portarul lui Dinamo, a fost victima atacului elveţian marţi seară, în amicalul Elveţia – Panama, încheiat cu scorul de 6-0 pentru europeni. Naţionala statului Panama a fost una dintre marile surprize ale preliminariilor pentru Mondialul din Rusia, reuşind pentru prima dată în istorie să fie prezentă la o asemea competiţie în detrimentul marilor favoriţi din SUA. Panamezii au început şi ei seria partidelor de pregătire pentru că doresc să facăo figură frumoasă în Rusia, cel puţin aşa cum a reuşit o altă echipă mică din zona Americii Centrale, Trinidad – Tobago, în 2006.

Echipa antrenată de columbianul Hector Gomez,.un adevărt specialist în calificări pentru CM, pentru că a făcut-o până la Panama cu propria naţională în 1998, când a fost bătut de tricolori şi cu Ecuador în 2002, a jucat destul de promiţător în prima apariţie în Europa, cedând la limită, cu 1-0, pe terenul adversarei noastre din preliminarii, Danemarca.

Panama pierduse cu 1-0 în Danemarca

Al doilea test european s-a desfăşurat marţi, la Luzerna, împoriva Elveţiei. De această dată portarul lui Dinamo, singurul jucător din Liga1 care va merge la Mondialul din Rusia, Jaime Penedo, a trăit un adevărat coşmar în primele 45 de minute. Fundaşii săi au gafat de mai multe ori, nici portarul câinilor nu a prins o seară prea bună, cert este că la pauză tabela indica un 4-0 fără drept de apel în favoarea oamenilor lui Vladimir Petkovic. După pauză Elveţia a mai punctat de două ori şi a stabilit un scor de tenis: 6-0.

Golurile au fost marcate de Dzemaili în minutul 22, Xhaka din penalty în minutul 31, Embolo în minutul 33, Zuber în minutul 39. Panama nu a contat în această repriză, arătând ca un sparring-partner modest, care dacă va evolua la fel în Rusia va fi carne de tun pentru adversare, care nu vor pregeta să înscrie cât mai mult. Vorbim în special despre Belgia şi Anglia, Tunisia nefiind o echipă foarte productivă. În a doua parte antrenorul Petkovic a făcut multe schimbări şi panamezii au mai primit doar două goluri, de la Gavranovic şi Fabian Frei. Un 6-o avertisment înaintea Mondialului pentru Jaime Penedo şi colegii lui.