Se complică situaţia şi la U21! Am căzut pe locul 3! Bosnia, noul lider

Sorin Dumitrescu   
in Stiri sportive
27/03/2018, 23:38
Se complică situaţia şi la U21! Am căzut pe locul 3! Bosnia, noul lider

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Drumul tricolorilor U21 pentru o calificare la turneul final al CE se complică tot mai mult. Băieţii lui Daniel Isăilă nu au avut în program în această săptămână de pauză competiţională la nivelul competiţiilor naţionale nici un meci oficial, jucând un amical de lux la Wolverhampton în compania Angliei, pierdut cu 2-1 şi un meci cu omologii de vârstă de la clubul din acelaşi oraş, terminat 2-2.

În acest timp adversarele României nu au stat şi au fost angrenate în partide oficiale. Bosnia şi Herţegovina s-a impus cu 4-0 în Liechtenstein, codaşa grupei şi acest rezultat i-a urcat pe bosniaci în fotoliul de lider, cu 15 puncte. Bosnia, echipa pe care România a învins-o la ea acasă fără drept de apel,  a avut de atunci un parcurs incredibil.

Greu abia urmează: deplasare în Portugalia, cu Bosnia acasă

Însă mult mai periculoasă este ascensiunea principalei favorite la calificare la momentul tragerii la sorţi, Portugalia, care acum ocupă locul secund, cu 13 puncte, în timp ce tricolorii au coborât tocmai pe poziţia a treia, cu 12 puncte. Portugalia s-a impus după un meci cu desfăşurare ciudată în Elveţia. Gazdele aveau 2-0 la pauză, rezultat excelent pentru noi, însă după pauză parcă ar fi trimis altă echipă la cabine şi lusitanii au marcat ca la antrenament, impunându-se cu 4-2!

Bosnia are 7 meciuri, Portugalia şi România câte 6. Ne vom juca soarta calificării practic în următoarele două partide, care se vor întinde în septembrie pe durata a patru zile. Mai întîi vom merge în iadul din Portugalia, după care vom primi acasă o altfel de Bosnie decât cea pe care am învins-o la ea acasă cu 3-1. Abia dacă vom lua măcar trei puncte, vom vorbi şi despre ultimele două partide, care le vom avea acasă, cu Ţara Galilor şi cu Liechtenstein. Dacă nu vom putea ocupa locul 1, putem să ne batem pentru poziţia secundă, care poate conta în clsamentul locuurilor 2.

 

Închide ×