Sport

Elveția și Spania deschid faza sferturilor la Euro 2020. Ce cotă are Țara Cantoanelor să producă o nouă surpriză

Elveția - Spania e meciul care desemnează prima semifinalistă de la Euro 2020. Cele două naționale se înfruntă vineri, 2 iulie, de la ora 19:00
01.07.2021 | 19:20
Elvetia si Spania deschid faza sferturilor la Euro 2020 Ce cota are Tara Cantoanelor sa produca o noua surpriza
ADVERTISEMENT

Franța – Spania era meciul pe care aproape toată lumea aștepta să îl vadă în sferturile Campionatului European, dar elvețienii au produs surpriza, la București, în cel mai spectaculos duel de la Euro 2020. Astfel, „Furia Roja” se va înfrunta pentru un loc în „careul de ași” cu naționala lui Vladimir Petkovic. Confruntarea va începe la ora 19:00, pe Gazprom Arena, din Sankt Petersburg.

La partida din Rusia vor asista aproximativ 33.900 de spectatori, adică 50% din capacitatea stadionului Gazprom. La ora partidei, în St. Petersburg se anunță o vreme numai bună pentru fotbal, 23 de grade Celsius. Elveția – Spania va fi arbitrat de o brigadă din Anglia, cu Michael Oliver la centru.

ADVERTISEMENT

Elveția – Spania, meciul de deschidere al sferturilor lui Euro 2020

Elveția este una dintre cele mai frumoase surprize de la acest turneu final. Naționala lui Vladimir Petkovic a ieșit dintr-o grupă complicată, cu Italia (0-3), Țara Galilor (1-1) și Turcia (3-1), terminând pe ultima treaptă a podiumului, cu patru puncte. Prim urmare, „Crucile Roșii” s-au numărat printre cele mai bune echipe clasate pe locul 3 în faza grupelor de la Euro 2020.

În optimi, Elveția a reușit imposibilul pe Național Arena. Reprezentativa din Țara Cantoanelor a eliminat campioana mondială, Franța, la loviturile de departajare. A fost meciul cu cea mai frumoasă desfășurare de la turneul final. Deși au condus la pauză cu 1-0 și au ratat un penalty în repriza a doua, în minutul 80, elvețienii erau conduși cu 1-3. Au egalat însă miraculos și au trimis meciul în prelungiri.

ADVERTISEMENT

La loviturile de departajare, fotbaliștii lui Petkovic au transformat toate penalty-urile. De cealaltă parte, Mbappe a ratat și astfel, Elveția a ajuns după 67 de ani în această fază a competiției. Țara Cantoanelor are o echipă spectaculoasă, care se deschide, trei din cele patru partide ale ei de la Euro 2020 terminându-se cu gol în ambele porți.

Marele absent al lui Petkovic pentru sfertul cu Spania va fi Granit Xhaka. Căpitanul a luat cartonaș galben și va fi suspendat. Casa Pariurilor oferă cota 1,84 pentru pronosticul „Ambele echipe marchează”.

ADVERTISEMENT

„Furia Roja” începe să iasă la suprafață

Spania își reglează ritmul din mers la Euro 2020. Fără o generație de excepție ca la alte turnee finale, naționala lui Luis Enrique a început greu competiția. În primele două meciuri din grupă, ibericii au făcut două remize, cu Suedia (0-0) și Polonia (1-1). „Furia Roja” a scos colții abia în etapa a treia, atunci când a spulberat Slovacia (5-0).

Astfel, spaniolii s-au calificat de pe locul 2 în optimi, cu cinci puncte, două mai puține decât liderul Suedia. Lupta pentru sferturi nu a fost deloc ușoară. Fotbaliștii lui Enrique au întâlnit vicecampioana mondială, Croația.

ADVERTISEMENT

A fost un meci nebun, care a necesitat prelungiri. Mai întâi, croații au deschis scorul prin autogolul lui Pedri. A urmat apoi o revenire a Spaniei, care în minutul 85 avea 3-1.

Tripla campioană europeană a clacat pe final și selecționata lui Zlatko Dalic a egalat la trei. În prelungiri, Spania a fost mai bună și a mai marcat de două ori, reușind astfel să câștige cu 5-3. Casa Pariurilor oferă cota 18,00 pentru pronosticul „Autogol oaspeții”.

La Saint Petersburg, Elveția și Spania se vor înfrunta pentru a noua oară în istorie. Palmaresul este de partea ibericilor în aceste confruntări. Spania a câștigat patru meciuri, Elveția s-a impus o dată, iar restul de trei partide s-au încheiat la egalitate. Cele două au fost adversare și în ultima ediție de UEFA Nations League. Spania acasă, 1-0, iar în deplasare a făcut egal, 1-1.


  • (P) 3,40 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru pronosticul „Elveția să meargă mai departe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT