Sport

Elveţia – Turcia 3-1. Țara Cantoanelor încheie pe locul 3, dar păstrează șanse la calificarea în optimi

FANATIK îți prezintă toate detaliile legate de Elveția - Turcia, unul dintre ultimele două meciuri din grupa A.
20.06.2021 | 20:50
Elvetia  Turcia 31 Tara Cantoanelor incheie pe locul 3 dar pastreaza sanse la calificarea in optimi
ADVERTISEMENT
20-06-2021
17:58

Elveția, lider în clasamentul echipelor de pe locul 3

Elveția mai avea nevoie de două goluri pentru a îi depăși pe galezi și a termina pe locul 2 în clasament. Chiar și așa, naționala lui Vladimir Petkovic are șanse bune să meargă în optimi de pe poziția a treia. Țara Cantoanelor are 4 puncte, mai mult decât oricare echipă din această ierarhie. Ce-i drept, Grupa A este singura de la Euro 2020 care s-a terminat până acum.

20-06-2021
16:00

Elveția - Turcia 3-1 (Seferovic 6, Shaqiri 26, 68 / Kahveci 62)

FINAL DE MECI! Elveția se impune cu 3-1 și termină grupa pe locul 3, dar păstrează șanse la calificarea în optimi.

Min. 78 – Ocazie de 4-1 pentru elvețieni! Xhaka trimite în bară din lovitură liberă!

Min. 68 – GOOOL Elveția!!! Xherdan Shaqiri e dezlănțuit! Superstarul lui Liverpool face „dubla” la Baku”.

Min. 62 – GOOOL Turcia!!! Sommer este în sfârșit învins! Kahveci își trece numele pe lista marcatorilor cu o reușită de senzație!

Min. 43 – Atac în valuri al otomanilor! Același Muldur trece cu lejeritate prin defensiva Elveției, dar Sommer e din nou la post.

Min. 33 – Ocazie imensă de gol a turcilor! Sommer are o intervenție salvatoare în fața lui Muldur!

Min. 29 – Degringoladă totală în defensiva lui Senol Gunes! Același Shaqiri scapă singur cu Cakir, dar portarul lui Trabzonspor respinge in extremis.

Min. 26 – GOOOL Elveția!!! Cakir e ghinionistul de serviciu! După Seferovic, Shaqiri îl învinge și el cu o reușită de senzație! Mingea se duce direct în vinclu! Fotbalistul lui Liverpool e abonat la eurogoluri când vine vorba de turneul final. În 2016, Shaqiri a înscris din „foarfecă” în optimea de finală cu Polonia.

Min. 6 – GOOOL Elveția!!! Începutul bun de meci al turcilor a fost inutil. Țara Cantoanelor deschide scorul! Reușită superbă a lui Seferovic!

Min. 4 – Ocazie uriașă de gol a turcilor! Șut-bombă al lui Kavechi, dar Sommer scoate după un plonjon spectaculos!

Min. 1 – A început meciul!

20-06-2021
15:06

Echipele de start pentru Elveția - Turcia

  • Elveția: Sommer (Gladbach) – Elvedi (Gladbach), Akanji (Dortmund), Rodriguez (Torino) – Widmer (Basel), Freuler (Atalanta), Xhaka(c) (Elveția), Zuber (Frankfurt) – Shaqiri (Liverpool) – Seferovic (Benfica), Embolo (Gladbach); Rezerve: Mvogo, Kobel – Mbabu, Zakaria, Vargas, Sow, Fassnacht, Benito, Mehmedi, Gavranovic, Schar, Comert; Selecționer: Vladimir Petkovic
  • Turcia: Cakir (Trabzonspor) – Celik (Lille), Demiral (Juventus), Soyuncu (Leicester), Muldur (Sassuolo) – Under (Leicester), Tufan (Fenerbahce), Ayhan (Sassuolo), Kahveci (Fenerbahce), Calhanoglu (AC Milan) – Yilmaz(c) (Lille); Rezerve: Gunok, Bayindir – Yokșulu, Tokoz, Karaman, Yazici, Antalyali, Kabak, Unal, Yilmaz, Kokcu, Dervișoglu; Selecționer: Senol Guneș

Meciul Elveţia – Turcia are loc duminică, 20 iunie, cu începere de la ora 19:00 în cadrul grupei A a turneului final de la EURO 2020. Este ultima etapă din această grupă şi ambele echipe trebuie să joace numai la victorie, pentru a mai avea speranţe la locul 2 (Elveţia) sau unul dintre cele patru locuri 3 (Turcia).

Unde se joacă partida Elveţia – Turcia

Confruntarea Elveţia – Turcia se dispută duminică, 20 iunie, de la ora 19:00 pe Stadionul Olimpic din Baku, în capitala Azerbaidjanului şi contează pentru etapa a 3-a şi ultima din grupa A la turneul final al EURO 2020. Elveţia are un punct din partida cu Ţara Gailor, turcii nu au obţinut nimic din meciurile cu Italia şi Ţara Galilor şi nici nu au reuşit să înscrie vreun gol.

ADVERTISEMENT

Elveţienii au mai jucat la Baku în egalul cu Ţara Galilor şi turcii au pierdut aici cu 2-0 tot în faţa insularilor. Va fi mai greu pentru elveţieni şi din punctul de vedere al ambianţei din tribune, pentru că pe lângă miile de fani ai Semilunii veniţi din Turcia se vor afla şi localnicii, aceştia fiind de religie musulmană.

Cine transmite la TV Elveţia – Turcia

Partida Elveţia – Turcia se joacă duminică, 20 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul din Baku şi este televizată în direct, în premieră la acest turneu final, pe programul PRO X, asta pentru că se suprapune cu Italia – Ţara Galilor, fiind vorba de ultima etapă din grupa A. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Baku e de-a dreptul caniculă, în jur de 32 de grade, arde un soare cum noi în România nu am mai văzut de mult iar la ora partidei vor fi în jur de 29 grade, deci va fi nevoie de pauze de hidratare. Arbitrează această partidă slovenul Slavko Vincic.

Ce jucători importanţi lipsesc în Elveţia – Turcia

Vladimir Petkovic va fi lipsit la acest meci de aportul portarului titular al naţionalei, Yan Sommer, care a primit acceptul atât din partea Federaţiei cât şi a selecţionerului, să plece de urgenţă din cantonament în Elveţia, pentru a fi prezent la momentul în care va naşte în următoarele ore soţia sa.

ADVERTISEMENT

Alte absenţe importante nu mai există în tabăra jucătorilor din Ţara Cantoanelor. Nici selecţionerul Turciei, Guneş Senol, nu ar avea probleme medicale în lot sau jucători infectaţi cu coronavirus, însă el trebuie în primul rând să găsească soluţii pentru a redresa moralul echipei.

Vor să prindă locul 3

Elveţienii ştiu că şi dacă vor câştiga acest meci şi galezii vor pierde în faţa Italiei şansele lor la calificarea directă de pe locul 2 sunt foarte mici. Asta pentru că au fost învinşi categoric de azzurri cu 3-0, iar Wales a bătut Turcia şi are plus doi la golaveraj.

ADVERTISEMENT

Ar trebui ca la o victorie cu 1-0 a Italiei Elveţia să câştige cu 4-0, iar la un succes italian la două goluri oamenii lui Petkovic au nevoie de minim 3-0 în faţa Turciei, ceea ce e totuşi greu de presupus că se poate întâmpla. De aceea şi selecţionerul elveţian a declarat că vitală este victoria, ca apoi cu patru puncte să se numere printre cele patru formaţii de pe locul 3 care vor merge în optimi.

Cote la pariuri pentru meciul Elveţia – Turcia

Cum din acest meci Elveţia este echipa cea mai interesată de cele trei puncte, Turcia luptând mai mult pentru orgoliu pentru că foarte probabil nu se va urca în optimi cu doar 3 puncte, casele de pariuri au scăzut mult cota la victorie a echipei lui Vladimir Petkovic, mai precis până la 1,65 deşi cu 24 de ore mai înainte era 1,90. Succesul otomanilor e cotat la 6,50.

La capitolu întâlniri directe elveţienii au de ce să răsufle îngrijoraţi. Pentru că Turcia a câştigat de cinci ori, a pierdut în două rânduri şi în alte două a fost remiză. Toate sunt meciuri oficiale de EURO sau de CM iar ultimul meci, în 2008, când Elveţia a fost gazdă alături de Austria, Turcia a îndoliat Ţara Cantoanelor prin victoria cu 2-1.

 

ADVERTISEMENT