Fotbal international

Elvețienii fac comparații între Edi Iordănescu și maestrul Dan Petrescu: ”Va reuși?”

10.12.2020 | 11:23
Elvetienii fac comparatii intre Edi Iordanescu si maestrul Dan Petrescu Va reusi
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii elvețieni au analizat partida Young Boys Berna – CFR Cluj, din ultima etapă a fazei grupelor Europa League, și fac comparații între Edi Iordănescu și Dan Petrescu, pe fostul tehnician al ardelenilor numindu-l ”maestrul”.

Fiul fostului selecționer a preluat-o pe campioana României în urmă cu o săptămână și a debutat cu o victorie în meciul de campionat de la Iași.

ADVERTISEMENT

La fel ca cel pe care l-a înlocuit, și Edi Iordănescu a declarat în conferința de presă că adversarii sunt favoriți înaintea duelului din Europa League.

Comparații între Edi Iordănescu și Dan Petrescu făcute de jurnaliștii elvețieni

În avancronica partidei Young Boys Berna – CFR Cluj, jurnaliștii elvețieni de la publicația Luzerner Zeitung au făcut o comparație între actualul antrenor al ardelenilor, Edi Iordănescu, și predecesorul său Dan Petrescu pe care îl numesc ”maestrul”.

ADVERTISEMENT

”Clujul a schimbat antrenorul. Va reuși? Fanii lui CFR Cluj, echipă aflată pe locul trei în campionat, la șase puncte în spatele liderului FCSB, s-ar putea întreba asta”, scrie sursa citată.

”La fel ca ȚSKA Sofia, și CFR Cluj a schimbat antrenorul între cele două înfruntări cu Young Boys. Maestrul Dan Petrescu a fost demis la sfârșitul lunii noiembrie, după eșecul din Cupa României contra lui Poli Iași, 0-1, și a fost înlocuit de Iordănescu.

ADVERTISEMENT

O săptămână mai târziu, Clujul a întâlnit-o și în campionat pe Iași, în extremitatea estică a țării, și a câștigat cu 2-0, avându-l pe noul antrenor. Cu siguranță, un start bun, dar antrenorul de 42 de ani nu a reușit încă să-și dezvolte un palmares precum cel avut de Seoane înainte de a veni la Young Boys, a șasea echipă ca principal”, au mai notat elvețienii.

Pentru a reuși o nouă performanță remarcabilă, calificarea în primăvara Europa League, ardelenii au o singură variantă. Campioana României trebuie să învingă pentru a putea încheia pe poziția secundă, în fața elvețienilor. În cazul unui succes, CFR Cluj ar face 8 puncte, în timp ce Young Boys ar rămâne cu șapte.

ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat prestaţiile echipelor din România în meciurile decisive pentru primăvara europeană din această competiţie, multe dintre acestea având un final dramatic. Cele mai elocvente exemple sunt Dinamo şi FCSB, eliminate, după faze petrecute în ultimele secunde, de Marseille, respectiv Napoli.

ADVERTISEMENT