Fotbal intern

Elvir Koljic, cel mai eficient marcator de la renașterea Universității Craiova! Cine are cele mai multe goluri

06.09.2020 | 22:14
Elvir Koljic cel mai eficient marcator de la renasterea Universitatii Craiova Cine are cele mai multe goluri
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a dus lipsă de un atacant de careu timp de câțiva ani. Acum, oltenii beneficiază de aportul internaționalului bosniac Elvir Koljc, iar acesta poate deveni chiar un jucător care poate fi vândut pe bani mulți în străinătate.

Pe benzi, Știința are mai mulți jucători care pot oricând decide soarta unei partide. Astfel, Valentin Mihăilă, Andrei Ivan, Ştefan Baiaram sau Cristian Bărbuț sunt numele celor care pot surprinde oricând o defensivă din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim despre marcatori, Koljic impresionează meci de meci și este cel mai eficient de la renașterea Craiovei din 2013. Totuși, ca număr de goluri, acesta nu se află într-un top 3, dar are ocazia să intre în acest an.

Elvir Koljic este cel mai eficient marcator de la renașterea Universității Craiova! Bosniacul are 22 de goluri și 7 pase decisive pentru Știința

Sezonul 2013-2014 a reprezentat renașterea echipei legendare a Băniei. Clubul Sportiv Universitatea Craiova și-a reluat activitatea fotbalistică și a început drumul spre performanță. În acel an competițional al ligii secunde, Costin Curelea a fost cel mai bun marcator pentru Știința, reușind 9 goluri într-un total de 18 partide. În total, fostul atacant al Sportului Studențesc a marcat de 13 ori pentru Craiova, randamentul său scăzând odată cu promovarea în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

În următoarea stagiune, în Liga 1, Thaer Bawab a ieșit la rampă și a impresionat. Fostul jucător trecut prin curtea Barcelonei și a Realului a avut 9 reușite în prima ligă. A fost anul în care Universitatea s-a clasat pe locul 5. Din acel moment, oficialii au tot căutat jucătorul pentru profilul de vârf autentic, un om care să înscrie meci de meci. Nuno Rocha, în prima sa aventură în Bănie, și Andrei Ivan, la fel, au fost următorii jucători care au devenit „golgheteri” ai clubului. De altfel, atacantul din Capul Verde, cel cu care suporterii au avut și anumite conflicte, este pe locul 3 într-un clasament al golurilor înscrise de jucători din 2013 și până în prezent. Rocha și-a trecut numele pe lista marcatorilor de 25 de ori, dar are 117 apariții pentru olteni. 

Perioada anilor 2017-2019 a fost marcată de generațiile lui Gustavo, Băluță și Mitriță, cei trei devenind titulari și trecându-și în cont o Cupă a României, în 2018. Acești jucători formau ofensiva trupei antrenate de italianul Devis Mangia și, contrar așteptărilor, au înscris multe goluri pentru Universitatea Craiova, club care nu beneficia de aportul unui atacant de careu. Craiova era un fel de Napoli. 

ADVERTISEMENT

În vara anului 2018, Elvir Koljic a sosit în Bănie, iar problema vârfului. Astfel, Mitriță și Koljic au format un cuplu ofensiv genial pentru Știința, însă plecarea primului și accidentarea bosniacului au destabilizat echipa. Koljic a tot avut probleme cu accidentările, însă, în acest moment, este recuperat și își ajută echipa meci de meci. „Dragonul” este pe primul loc în clasamentul golurilor per meci, 22 de goluri în 42 de apariții, un coeficient de 0.52. Într-un alt limbaj, Elvir Koljic are aproape un gol la fiecare două meciuri jucate. De asemenea, a dat 7 pase decisive pentru colegii săi.

  • Două goluri în două meciuri are Elvir Koljic în acest sezon
  • 2025 este anul în care îi expiră contractul „Dragonului”
ADVERTISEMENT

Koljic nu este în top 3 marcatori de la renașterea Științei! Mai are 3 goluri și îl egalează pe Rocha

Numele lui Nuno Rocha apare surprinzător în top 3 marcatori din 2013 și până în prezent. A fost un jucător muncitor, însă nu a fost niciodată un atacant veritabil. Cele mai multe din cele 25 de reușite au fost în prima sa perioadă la Craiova. 

Pe primele două locuri se află doi jucători foarte iubiți în Bănie, fiind născuți chiar aici și ambii au fost căpitani ai Universității. Alexandru Băluță, actualul fotbalist al Akademiei Puskas, are 28 de goluri pentru echipa sa de suflet și 16 pase decisive. Toate acestea în 141 de meciuri, în perioada 2014-2018. 

Primul loc este adjudecat de un alt Alexandru, „americanul” Mitriță. De asemenea, „piticul” a fost un jucător foarte eficient, reușind 29 de goluri în 60 de apariții, fiind pe locul trei în clasamentul eficienției. A mai strâns și 11 pase decisive. În acest moment, Alexandru Mitriță evoluează în MLS, la New York FC. Sezonul actual poate aduce și depășirea acestui record, Koljic fiind la doar 7 lungimi distanță de egalarea fostului său căpitan.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Constanța – U Craiova: 2,55 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT