News

Embargoul asupra gazelor, petrolului şi cărbunelui din Rusia, respins de Germania. Ce argumente a dat ministrul de finanţe de la Berlin

Interzicerea importului de gaze, petrol şi cărbune din Rusia nu este susținută de Germania. Iată ce argumente a avut ministrul de finanțe din această țară.
07.03.2022 | 06:48
Embargoul asupra gazelor petrolului si carbunelui din Rusia respins de Germania Ce argumente a dat ministrul de finante de la Berlin
Embargoul asupra gazelor, petrolului şi cărbunelui din Rusia, respins de Germania. sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Germania a decis să respingă măsura de interzicere a importurilor de gaze, petrol şi cărbune din Rusia, ca parte a noului pachet de sancțiuni care au fost propuse la adresa Kremlinnului, după ce a decis să atace Ucraina.

Germania nu susține măsura de interzicere a importurilor

Argumentul ministrului de finanțe de la Berlin, Christian Lindner, a fost legat de timp, și mai precis de capacitatea de a menține sancțiunile respective pe o perioadă mai lungă, iar el este de părere că un astfel de embargo asupra importurilor ruse nu ar putea fi ținut multă vreme.

ADVERTISEMENT

“Nu trebuie să ne limităm capacitatea de a rezista în timp. A decide un embargo unilateral va avea un impact negativ asupra acestei capacităţi”, a spus el, conform Bild.

Și ministrul de externe din Germania a explicat această poziție a țării sale și a precizat argumente similare cu cele ale lui Christian Lindner, pentru a nu adăuga embargoul de import în lista de sancțiuni a Rusiei.

ADVERTISEMENT

Nici ministrul de externe german nu e de acord cu măsura

“Trebuie să fim capabili să le menţinem în timp”, a explicat Annalena Baerbock, la televiziunea ARD.

De asemenea, aceasta a mai precizat că măsura de sancționare a Rusiei nu va servi la nimic dacă aceasta va dura doar câteva săptămâni, căci Germania nu și-o permite.

ADVERTISEMENT

Astfel, Annalena Baerbock a spus că s-ar putea ajunge în situația în care Germania ar rămâne fără curent electric din cauza acestui sancțiuni impuse Rusiei.

“Nu foloseşte la nimic dacă în trei săptămâni descoperim că mai avem doar pentru câteva zile de energie electrică în Germania şi, prin urmare, trebuie să anulăm aceste sancţiuni”, a mai spus ministrul de externe.

ADVERTISEMENT

“Suntem dispuşi să plătim un preţ economic foarte, foarte ridicat”, a mai spus ea.

Tancurile nu vor fi oprite ca urmare a acestei măsuri, a insistat ministrul german.

“Dacă mâine, în Germania sau în Europa, luminile se sting, asta nu va opri tancurile”, a adăugat Annalena Baerbock.

ADVERTISEMENT