Fotbal international

Emeric Ienei, consilier pe probleme de sport al premierului Ungariei! ”Vrea să facă o Academie de fotbal la Oradea”

07.03.2019 | 09:55
Emeric Ienei consilier pe probleme de sport al premierului Ungariei Vrea sa faca o Academie de fotbal la Oradea

Fostul mare antrenor Emeric Ienei a devenit consilier pe probleme de sport al premierului Ungariei, Viktor Orban. Tehnicianul care va împlini 82 de ani peste două săptămâni și care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 cu Steaua București a dezvăluit că nu a putut să-l refuze pe oficialul de la Budapesta, iar proiectul pe termen scurt presupune înființarea unei Academii de fotbal la Oradea, după modelul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe și Csikszereda.

Emeric Ienei, consilier pe probleme de sport al premierului Ungariei: ”Vorbim destul de des la telefon”

”Îl cunosc de foarte multă vreme pe Viktor Orban și, fiind implicat și pasionat de fotbal, n-am putut să-l refuz. Am fost o singură dată la dânsul în Ungaria, unde am avut o întâlnire, dar de atunci nu am mai mers acolo pentru că mi-e greu cu drumurile. Vorbim destul de des la telefon, e metoda de comunicare cea mai simplă. Ne știm de multă vreme! Când am mers la dânsul la birou, în Budapesta, chiar mai veniseră niște turci ca să vorbească despre fotbal și sport”, a explicat Emeric Ienei pentru gsp.ro, după ce a devenit consilierul pe probleme de sport al premierului Ungariei.

”Îl ajut cu tot felul de informații legate de fotbalul din Oradea, din județ de aici, de la noi. În ultimele discuții pe care le-am avut la telefon, am încercat să găsim un loc și o echipă de aici, din județ, unde să facă o Academie de fotbal. După modelul de la Sepsi și Csikszereda. Am avut deja primele discuții cu dânsul, dar și cu cei din oraș. Trebuie să fie implicați mai mulți factori, să găsim și foști fotbaliști care vor să fie parte din acest proiect”, a spus fostul antrenor.

Emeric Ienei alături de finanțatorul FCSB, Gigi Becali
Emeric Ienei alături de finanțatorul FCSB, Gigi Becali

”Urmează să avem o întâlnire pentru a stabili locația”

”Eu am fost cooptat deja în echipa asta și încerc să ajut cu cele mai bune sfaturi și informații pe care le am. Vorbesc cu domnul Orban și cu cei implicați și sper să facem treabă bună. Urmează ca în perioada viitoare să mai avem o întâlnire, cred că o să vină și domnul Orban și vom stabili exact locația unde să fie construită Academia și să punem la punct toate detaliile, să dăm drumul la treabă”, a mai afirmat Emeric Ienei în încheiere.

În acest moment, guvernul de la Budapesta finanțează cu câte trei milioane de euro cluburile Sepsi Sfântu Gheorghe și Csikszereda Miercurea Ciuc, dar FANATIK a aflat că suma se va dubla în cazul formației din Liga 1 Betano pentru sezonul viitor când va avea ca obiectiv titlul de campioană. La aflarea acestor informații, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a lansat un atac dur la adresa oamenilor politici din România, dar și a lui Viktor Orban.

Tags: