Fotbal intern

Emeric Ienei, nemulțumit de jocul Stelei, din Liga 3. ”Antrenorii ar trebui să lucreze altfel cu ei”

22.03.2021 | 21:56
Emeric Ienei nemultumit de jocul Stelei din Liga 3 Antrenorii ar trebui sa lucreze altfel cu ei
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Stelei, Emeric Ienei nu este încântat de jocul actualei echipe militare, din Liga 3. Tehnicianul care a cucerit Cupa Campionilor cu roș-albaștri crede că antrenorii nu fac o treabă prea bună.

Reputatul antrenor a împlinit, luni, 84 de ani și a mărturisit că așteaptă o invitație din partea oficialilor clubului din Ghencea, la inaugurarea noului stadion.

ADVERTISEMENT

Între altele, Ienei a analizat și evoluția actualei echipe a CSA și a remarcat că fotbaliștii nu sunt pregătiți pentru a face performanță.

Emeric Ienei: ”Nu joacă ceea ce ar trebui”

Emeric Ienei a antrenat-o pe Steaua în șase mandate (1972-1973, antrenor secund, 1975-1978, 1983-1986, 1991, 1993-1994 și 1998-2000, antrenor principal) și a obținut cu gruparea militară cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, cucerind Cupa Campionilor Europeni în 1986. La vasta lui experiență, Ienei și-a permis să critice metodele de pregătire ale antrenorilor echipei din Liga 3.

ADVERTISEMENT

”Am văzut ceva din meciul CSA Steaua – FCSB 2, scor 1-1. Nu vreau să critic, dar cred că antrenorii trebuie să pregătească altfel meciurile. Mi se pare că echipele mai mici, din Liga a 3-a, nu joacă ceea ce ar trebui să joace.

Nu vreau să critic, dar cred că antrenorii trebuie să pregătească altfel meciurile. Mă refer și la Steaua. Eu spun că trebuie în primul rând să lucreze psihic, să aibă curajul de a se întâlni cu alte echipe puternice”, a spus Ienei, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Emeric Ienei, o legendă a Stelei

Ca fotbalist, Emeric Ienei a jucat 13 sezoane în tricoul Stelei, între 1956-1969. A strâns 275 de meciuri și a cucerit de trei ori titlul de campion și tot de atâtea ori Cupa României.

Și mai titrată este activitatea de tehnician pe banca roș-albaștrilor alături de care a cucerit alte 6 titluri naționale și 5 Cupe.

ADVERTISEMENT

Tot de numele lui Emeric Ienei se leagă și calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 (Italia). A mai condus naționala ”Tricoloră” la turneul final al Campionatului European din 2000, când România a atins faza sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT