Fotbal intern

Emeric Ienei, răspuns pentru Adrian Bumbescu. De ce nu l-a convocat pentru CM din Italia: „Nu era în formă bună”

17.04.2020 | 20:34
Emeric Ienei raspuns pentru Adrian Bumbescu De ce nu la convocat pentru CM din Italia Nu era in forma buna
ADVERTISEMENT

Emeric Ienei a răspunsul atacurilor lui Adrian Bumbescu, care i-a reproșat fostului antrenor neconvocarea la Campionatul Mondial din 1990. Tehnicianul care a contribuit la câștigarea Cupei Campionilor Europeni transmite că singurul motiv pentru care fundașul nu a făcut parte din lotul „tricolor” a fost lipsa formei sportive.

De ce nu a fost convocat Adrian Bumbescu la Campionatul Mondial

Între cei mai importanți reprezentanți ai fotbalului românesc din anii ’80 și ’90 a izbucnit un scandal după publicarea unui raport, în care lipsa lui Adrian Bumbescu de la reunirea lotului naționalei înaintea unui amical cu Olanda a fost pusă pe seama consumului de băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

Adrian Bumbescu a avut o serie de atacuri la adresa lui Emeric Ienei, selecționerul României la acel moment, și, printre reproșuri, a apărut și cel legat de neconvocarea la Campionatul Mondial din 1990, după ce fundașul central evoluase constant în preliminarii.

Emeric Ienei a explicat absența lui Bumbescu din lotul primei reprezentative, iar motivul infocat a fost lipsa formei sportive.

ADVERTISEMENT

Nu mai știu de ce nu l-am convocat pe Bumbescu la Mondialul din 1990, dar dacă nu a venit, înseamnă că nu a avut o formă bună înainte de turneul final.

El rămâne un jucător care a fost foarte important, era puternic, joc de cap foarte bun. Un apărător foarte bun, valoros”, a declarat Emeric Ienei la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

„N-am avut teamă la meciul cu Anderlecht”

În urmă cu 34 de ani și o zi, pe 16 aprilie 1986, Steaua București devenea prima echipă din estul Europei care reușea să ajungă în finala Cupei Campionilor Europeni, după 3-0 împotriva celor de la Anderlecht în retur, după 0-1 în prima manșă din Belgia.

Emeric Ienei, antrenorul Stelei din 1986, recunoaște că a abordat cu încredere returul cu Anderlecht, chiar dacă gruparea belgiană era considerată una dintre forțele continentului.

ADVERTISEMENT

N-am avut teamă la meciul cu Anderlecht, dacă mergi cu teamă nu ai nicio șansă. La fiecare joc ne-am spus că avem valoare și trebuie să o arătăm.

Chiar dacă aveam în fața o echipă foarte puternică, le-am spus jucătorilor că nu contează cum joacă belgienii, ci este mai important cum jucăm noi”, recunoaște Emeric Ienei.

ADVERTISEMENT