Fotbal intern

Emeric Ienei, reacție despre interzicerea FCSB pe Ghencea: “Degeaba ai stadion dacă nu ai performanță!”. Exclusiv

08.01.2021 | 23:36
Emeric Ienei reactie despre interzicerea FCSB pe Ghencea Degeaba ai stadion daca nu ai performanta Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fostul jucător și antrenor al Stelei, Emeric Ienei, a vorbit despre construirea noului stadion și s-a declarat dezamăgit de faptul că acest război între FCSB și CSA Steaua continuă după atâția ani. 

FCSB a primit interzis pe noul stadion din Ghencea din partea comandantului CSA Mădălin Hîncu, care a declarat că oricine poate face o solicitare, dar ea poate fi refuzată din postura de administrator. Pe noua arenă se va antrena naționala Macedoniei de Nord pentru Euro 2020, iar în sezonul competițional va fi folosită de CSA Steaua, echipa din Liga a 3-a. Nu și de FCSB.

ADVERTISEMENT

Emeric Ienei a vorbit pentru FANATIK despre problema închirierii stadionului către FCSB și spune că arena este construită degeaba dacă nu se face și performanță:

Emeric Ienei a vorbit despre interzicerea FSCB pe stadionul Ghencea: “Nu avem dorința de a avea performanță”

“Noul stadion este foarte interesant. Este foarte bine că cei de la Ministerul Apărării că au pus mâna pe stadionul pe care s-au făcut atâtea performanțe, atât la Steaua, cât și la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Și eu mă tot mir de acest conflict și sunt afectat pentru că nu avem siguranța și dorința de a avea performanță. Degeaba ai stadion dacă nu ai performanță.

Ar fi foarte bine să se facă și performanță pentru un astfel de stadion. La un moment dat trebuie să se renunțe la acest conflict și să se ajungă la o înțelegere. Echipa Steaua trebuie să fie una singură, nu două. Atunci ar fi foarte bine. Dar conflictul actual trebuie să înceteze”, a spus Ienei pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre FCSB: “Poate câștiga campionatul, dar trebuie să joace și să se califice și în Europa”

Antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni în România în 1986 alături de Steaua București spune că actuala echipă a FCSB-ului are forța să câștige campionatul însă consideră că mai are de crescut pentru a conta și pe plan european.

“Ar trebui să ai o singură echipă. Una și bună. Steaua are o echipă bună, tânără, dar încă mai are de crescut. Poate câștiga campionatul, dar trebuie neapărat să joace și să se califice în Europa. Mă refer aici la echipa de Liga 1, nu la cea din liga a treia”, a explicat Ienei.

ADVERTISEMENT
Emeric Ienei, reacție despre interzicerea FCSB pe Ghencea:
Emeric Ienei, reacție despre interzicerea FCSB pe Ghencea: “Degeaba ai stadion dacă nu ai performanță!”. Exclusiv

Comandantul CSA Steaua nu vrea să audă de FCSB pe Ghencea: “Cred că nici nu s-au gândit să joace pe Ghencea”

Comandantul celor de la CSA Steaua, Mădălin Hîncu, a declarat în luna noiembrie a anului precedent că el nu crede nici măcar că FCSB s-a gândit vreodată să joace pe noul stadion din Ghencea:

“Este o obligație a mea să administrez stadionul. Îmi doresc să facem o echipă atât de puternică la fotbal și la rugby încât să nu avem timp pentru alte meciuri, iar în timpul care va fi liber să putem primi echipa națională și eventual să organizam evenimente care să ne aducă bani.

Poate veni din partea oricui o solicitare. Categoric, poți refuza. Eu nici nu cred că cei de la FCSB s-au gândit să joace în Ghencea. Aglomerarea programului nu o facem că vrem să îl aglomerăm, ci vine din faptul că îmi doresc sa avem densitate motrică, să fie cât mai multă mișcare pe stadion și să avem cât mai multe evenimente”, a spus Hîncu pentru “Națiunea Stelistă”.

Pe data de 27 noiembrie 2020, noul stadion din Ghencea a fost inaugurat. La eveniment au luat parte prim-ministrul de atunci Ludovic Orban, dar și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Cel mai probabil, primul meci pe stadionul Steaua se va disputa în luna mai.

  • 31.254 de locuri are noul stadion Steaua
  • 94.700.000 euro de euro a costat arena

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,70 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT