Sport

Emeric Ienei, sfaturi pentru Mirel Rădoi după Macedonia de Nord – România: „Trebuie să aibă mai mult curaj!”. Exclusiv

Emeric Ienei, fostul mare antrenor al Stelei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre partida Macedonia de Nord - România, 0-0, din preliminariile Campionatului Mondial 2022.
09.09.2021 | 19:43
Emeric Ienei sfaturi pentru Mirel Radoi dupa Macedonia de Nord  Romania Trebuie sa aiba mai mult curaj Exclusiv
Emeric Ienei, sfaturi pentru Mirel Rădoi după Macedonia de Nord - România: „Trebuie să aibă mai mult curaj!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

În prezent, România se află pe locul 3 din grupa J, cu zece puncte obținute după șase meciuri jucate.

Emeric Ienei, sfaturi pentru Mirel Rădoi după Macedonia de Nord – România

Emeric Ienei susține că România a prestat un joc destul de bun în fața Macedoniei de Nord, chiar dacă nu a reușit să marcheze. Ba mai mult, acesta este încrezător că „tricolorii” se pot califca la Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

În același timp, fostul mare tehnician îl sfătuiește pe selecționerul Mirel Rădoi să aibă mai mult curaj și să antreneze echipa în așa fel încât să marcheze mai multe goluri.

„N-a fost rău jocul făcut de România. Eu spun că ușor, ușor, o să reușim să câștigăm niște jocuri și să ne calificăm la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi este un fost jucător bun. E și un antrenor bun, dar trebuie să aibă puțin mai mult curaj de a antrena echipa în așa fel încât jucătorii să poată să marcheze.

Sunt destul de optimist și îmi doresc ca echipa noastră să se califice la Campionatul Mondial. Echipa noastră a jucat destul de bine aseară și poate să se califice. Dar trebuie un pic de dorință. Niciun meci nu este ușor”, a declarat Emeric Ienei, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin, discurs furios după Macedonia de Nord – România

Răzvan Marin a bifat doar 28 de minute în meciul de la Skopje, fiind introdus în repriza a doua.

La finalul meciului, mijlocașul a declarat că nu înțelege de ce nu a primit mai multe minute în meciurile din luna septembrie. În același timp, a lăsat de înțeles că selecționerul Mirel Rădoi nu l-a utilizat pe postul pe care dă cel mai bun randament.

„Normal că nu sunt mulțumit să vin la echipa națională și să joc doar un meci, cu Liechtenstein, dar a fost decizia antrenorului și merg mai departe. 

ADVERTISEMENT

Știam că o să fiu negativ, am și vaccinul făcut, am fost liniștit din acest punct de vedere. Sunt nemulțumit și pentru rezultat, dar și pentru faptul că nu am jucat mai mult în aceste meciuri. 

Da, cred că avem șanse la calificare, cred că și în seara asta se putea mai mult, dar vom vedea. Acum mă gândesc doar la echipa de club și vom vedea din octombrie ce se va întâmpla.

Terenul, cred că s-a văzut foarte bine și la televizor, a fost un teren prost, dar până la urmă și ei au jucat pe același teren. S-a și acumulat oboseală după primele două meciuri, asta este, așa a fost situația.

Nu, nu mi-a spus nimeni nimic legat de minutele primite, cum am spus, acum sunt destul de nervos și sunt supărat după meci, nu vreau să vorbesc mai multe, vom vedea. O să mă duc la echipa mea de club, să fiu liniștit, să joc și pe poziția unde dau cel mai bun randament și apoi voi vedea. 

Specialiștii de la televizor pot spune dacă e o problemă că nu evoluez mai mult, domnul selecționer poate să spună lucrurile astea, eu sunt doar un jucător, încerc să îmi fac treaba cât mai bine pe teren și atâta tot. 

Nu se pune problema să renunț la națională, sunt încă tânăr”, a declarat Răzvan Marin, la finalul meciului cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT