Fotbal intern

Emerich Ienei a clarificat subiectul întâlnirii cu Dan Barna: “I-am cerut eu un autograf. Nu a fost niciun fel de confuzie” EXCLUSIV

20.11.2019 | 23:41
Emerich Ienei a clarificat subiectul intalnirii cu Dan Barna Iam cerut eu un autograf Nu a fost niciun fel de confuzie EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Emerich Ienei este unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-a avut România. Tehnicianul care a condus Steaua spre cel mai important trofeu din istoria clubului, Cupa Campionilor, în 1986, a fost protagonistul unui episod controversat cu Dan Barna, candidatul la Președinție. În spațiul public s-a scris că Barna nu l-a recunoscut pe Ienei pe stradă, însă fostul antrenor al Stelei a ținut să clarifice lucrurile. 

Emerich Ienei a clarificat subiectul întâlnirii cu Dan Barna: “Nu s-a pus problema să nu mă recunoască”

Emerich Ienei a declarat pentru FANATIK că nu s-a pus problema să nu îl recunoască Dan Barna și că el i-a cerut un autograf candidatului USR-PLUS, ca apoi să semneze și el un autograf: “Am văzut ce s-a vorbit, dar nu este adevărat. Nu s-a pus problema să nu mă recunoască Barna.

ADVERTISEMENT

Mergeam pe stradă cu soția mea și m-au abordat oamenii din jurul său, cei cu care era în Oradea pe stradă. Și mi-au propus să merg la el să îl salut. Domnul Barna când m-a văzut a venit direct la mine și după ce ne-am strâns mâinile i-am cerut eu un autograf, ca apoi să semnez și eu. I-am urat succes și asta a fost”, a povestit Ienei pentru FANATIK.

Ienei îl consideră pe Contra vinovat pentru ratarea calificării: “A greșit selecția”

Emerich Ienei a fost pe banca Stelei la finala cu Barcelona din 1986 în ceea ce a fost cel mai mare succes al unei echipe din România, câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Ienei a fost și selecționer al României în două rânduri: 1986-1990 și 2000, fiind pe banca naționalei la două turnee finale: CM 1990 și Euro 2000.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al României l-a criticat pe Cosmin Contra, pe care îl consideră principalul vinovat pentru ratarea calificării la Euro 2020: “Am văzut meciurile și am mai ratat o calificare. Eu consider că selecționerul a greșit de câteva ori selecția, putea să fie mai inspirat. Dar asta este, într-adevăr, mai avem o șansă în Liga Națiunilor”

  • 82 de ani are Emerich Ienei
  • 2 turnee finale a jucat România cu Ienei pe bancă: CM 1990 și Euro 2000
ADVERTISEMENT
Tags: