Fotbal intern

Emerich Ienei îi răspunde lui Cornel Dinu. “Să încep să spun şi eu ce ştiu despre el?”

02.08.2018 | 18:08
Emerich Ienei ii raspunde lui Cornel Dinu Sa incep sa spun si eu ce stiu despre el

Emeric Ienei îi răspunde lui Cornel Dinu, după ce “Procurorul” l-a atacat dur pe fostul selecţioner al echipei naţionale a României. Dinamovistul a spus despre Ienei că a fost un tehnician modest şi că a vorbit trei minute înaintea meciului cu Argentina, din 1990.

Dacă el aşa spune că s-au petrecut lucrurile înainte de meciul cu Argentina, ce să mai spun eu?! Să nu uite că echipa aceea, cu mine pe bancă, aşa, un antrenor modest, a făcut meci egal cu Argentina, care îl avea pe Maradona pe teren. Un Maradona care a fost anihilat de echipa noastră, de Iosif Rotariu! Dacă el crede că asta a fost tot, eu nu am ce să-i spun. Doar că l-am apreciat şi îl apreciez şi acum. E grav dacă analiza lui despre acel meci s-a limitat la doar atât”, a spus Emeric Ienei, conform gsp.

Emeric Ienei îi răspunde lui Cornel Dinu

 “Mă face să râd! Nici nu mai ştiu exact dacă el a fost sau nu cu noi acolo, la Mondialul din ’90. Dar vreau să-i spun că nu e important să vorbeşti mult, ci să le spui jucătorilor lucruri care să îi ajute în teren, să poată să învingă adversarul. În fine, dacă asta e părerea lui despre mine?! Eu l-am considerat mereu prieten, chiar dacă eu eram la Steaua şi el la Dinamo. Nici nu stau să bag în seamă ce a spus el. Poate o să-i zic vreo două vorbe, când ne întâlnim, dar tot aşa, prieteneşte! Ce să fac acum, să încep să spun şi eu ce ştiu despre Dinu?! Nu, eu îl apreciez ca jucător şi ca antrenor. Nu luaţi asta ca pe un semn de slăbiciune din partea mea. Este doar un semn că un om inteligent nu intră în astfel de discurs. Cedez eu primul, pe principiul vechiului proverb”.

“Hai, dom’le, cum poate să spună aşa ceva?! Nu ştiu ce-o fi fost atunci la Dinamo, ce făcea Securitatea, dar la Steaua nu am auzit să se fi întâmplat aşa ceva. Eu eram antrenor, nu aveam probleme cu armele, cu tancurile, cu avioanele, cu adversari cumpăraţi. Nu am participat şi nici nu am auzit de aşa ceva.

Cornel Dinu, fostul selecţioner al României, l-a atacat pe Emeric Ienei
Cornel Dinu, fostul selecţioner al României, l-a atacat pe Emeric Ienei

Pe vremea aceea, Steaua era o echipă foarte puternică. Nu a câştigat Cupa Campionilor Europeni pentru că nu ştiu cine trafica mitraliere şi tancuri ca să mituiască fotbalişti de la adversari! Nu cu mitraliere şi cu tancuri i-am învins pe cei de la Barcelona! Nu aşa a ajuns Steaua şi în finala Cupei Campionilor din ’89, ci pe valoare demonstrată în iarbă! Apropo, nici atunci, înainte de finala câştigată cu Barcelona, nu le-am vorbit prea mult jucătorilor. Le-am zis doar cam atât: «Ce poate să se întâmple rău?! Doar să ne bată! Dar eu vă cer să jucaţi ca o echipă, să demonstrăm că avem valoare şi nu a fost o întâmplare că am ajuns aici!». A fost de ajuns”. 

“Trebuie să stăm de vorbă!”

“Nu ştiu dacă prietenia noastră va avea de suferit sau nu în urma acestor declaraţii ale lui. Trebuie să stăm de vorbă. Nici nu cred că a spus lucrurile astea. Eu niciodată nu l-am jignit pe Dinu, ba l-am lăudat mereu. Nu aş vrea să intru în acest joc, să ajungem ca doi foşti fotbalişti, foşti antrenori, inclusiv la echipa naţională, să se certe prin ziare. Dacă a fost un antrenor aşa valoros, Dinu trebuia să nu îi bage pe jucători în probleme de genul ăsta, cu vânzări de jocuri. Trebuia să evite treaba asta şi să aibă un moment psihologic cu jucătorii. Adică să discute cu ei, doar trei minute, cum făceam eu (Râde). Era suficient să îi mobilizeze, în ciuda a ce voiau să facă unii conducători”, a mais pus Emeric Ienei.

Tags: