News

Emil Boc, avertisment pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile românilor

07.07.2019 | 11:07
Emil Boc avertisment pentru pensionari Ce se va intampla cu pensiile romanilor

Emil Boc trage un nou semnal de alarmă în privința pensiilor speciale. Primarul Clujului susține că în curând acestea vor dispărea definitiv, întrucât actualii guvernanți nu vor mai putea să le onoreze. De altfel, în mandatul său, fostul prim-ministru al României a desființat pensiile speciale, reintroduse ulterior de Guvernele Partidului Social Democrat.

Ce spune Emil Boc despre pensiile speciale

Într-un interviu acordat recent, edilul susține că „mai devreme sau mai târziu” pensiile speciale vor deveni istorie, întrucât sistemul de pensii nu își va mai putea permite să le suporte, mai ales în contextul creșterilor care se vehiculează.

În privinţa pensiilor speciale, am fost acela care le-a eliminat şi am mers pe principiul contributivităţii. Sunt convins că mai devreme sau mai târziu tot acolo se va ajunge, pentru că sistemul de pensii viitor nu îşi va putea permite să plătească pensiile speciale la nivelele la care sunt şi care se preconizează a creşte în continuare” , a declarat Emil Boc în cursul zilei de sâmbătă, la sediul Partidului Național Liberal.

Primarul Clujului, Emil Boc. Sursa foto: Digi 24
Primarul Clujului, Emil Boc. Sursa foto: Digi 24

Emil Boc susține interzicerea cumului pensiei cu salariul

Totodată, fostul prim-ministru s-a declarat unul dintre cei mai mari susținători ai ideii interzicerii cumului pensiei cu salariu, însă în anumite condiții. Mai concret, acesta propune fixarea unui prag peste care pensiile să nu mai poată fi cumulate cu salariile.

Poate acum se înţeleg mai bine greutăţile pe care le-am avut în acele momente de criză. (…) Eu voi susţine în continuare acest punct de vedere, consider că peste un anumit plafon ar trebui să fie interzis cumulul pensiei cu salariul. Nu ştiu cum va reglementa actualul Guvern, dar consider că este o măsură de bun simţ” , a mai spus Emil Boc.