News

Emil Boc cere eliminarea treptată a restricțiilor. Propunerea primarului din Cluj-Napoca

30.03.2021 | 14:53
Emil Boc cere eliminarea treptata a restrictiilor Propunerea primarului din ClujNapoca
ADVERTISEMENT

Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, are o părere diferită de cea a colegilor din coaliția de guvernământ. Edilul cere eliminarea treptată a restricțiilor și vine cu o propunere pentru Guvernul Cîțu.

Fostul premier consideră că Executivul trebuie să adapteze măsurile de combatere a pandemiei şi să gândească foarte clar un plan prin care să le elimine treptat.

ADVERTISEMENT

Planul propus de primarul din Ardeal este unul foarte simplu: cei din conducerea statului să pună un accent masiv pe vaccinare, astfel încât, la fel ca alte state, România să elimine măsurile restrictive și să pună accent pe locurile de muncă.

Emil Boc cere Guvernului eliminarea treptată a restricțiilor din pandemie

Primarul din Cluj-Napoca are o gândire pe termen mediu și lung în ceea ce privește evoluția pandemiei din România. Edilul spune că, momentan, măsurile decise de autorități trebuie respectate, însă sarcina Guvernului va fi să le elimine treptat.

ADVERTISEMENT

Boc dă exemplul altor state din lume, precum SUA și Danemarca, cele care au anunțat public că vor redeschide viața socială.  Sarcina actualului Executiv, în opinia primarului din Cluj, este acela de a intensifica procesul vaccinării anti-Covid.

”Eu cred că deocamdată măsurile care sunt în vigoare trebuie respectate, dar Guvernul trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor, așa cum fac și alte țări din UE și să pună accent masiv pe vaccinare.

ADVERTISEMENT

Vă amintesc faptul că SUA și-a propus ca pe 4 iulie să aibă toată populația adultă vaccinată, de asemenea și Danemarca și-a propus ca până la sfârșitul lunii să elimine treptat restricțiile și să acorde o atenție mai mare locurilor de muncă.

Cred că aceste măsuri trebuie evaluate și la noi într-o perioadă scurtă și să se actualizeze în conformitate cu ceea ce ne spun specialiștii.

ADVERTISEMENT

Guvernul nu trebuie să rămână încremenit în proiect, ci să adapteze din mers unele măsuri care sunt mai puțin bune și să le păstreze pe cele care sunt mai mult bune. Asta trebuie făcut în urma unei analize făcute de specialiști”, a declarat Emil Boc la Realitatea Plus.

Emil Boc anunță un concert test la Cluj, pentru a verifica câți oameni se îmbolnăvesc

Recent, Emil Boc a dezvăluit că vrea să organizeze la Cluj-Napoca un concert test pentru a vedea câți oameni se infectează cu Covid-19.

”Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari.

În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite să se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele”, a declarat Emil Boc, la Digi 24.

ADVERTISEMENT