News

Emil Boc, furios după situația de al aeroportul din Cluj: “Dacă nu voi fi informat, îi dau afară pe toți!” Ce spune de dronele care vor survola orașul

09.04.2020 | 16:33
Emil Boc furios dupa situatia de al aeroportul din Cluj Daca nu voi fi informat ii dau afara pe toti Ce spune de dronele care vor survola orasul
ADVERTISEMENT

A fost o situație incredibilă pe aeroportul din Cluj-Napoca. În jur de 1800 de oameni au luat cu asalt aeroportul pentru a pleca în Germania, acolo unde vor lucra ca muncitori sezonieri. Primarul Clujului, Emil Boc, a fost foarte furios când a aflat de această situație. 

Emil Boc, furios după situația de al aeroportul din Cluj: “Dacă nu voi fi informat, îi dau afară pe toți!”

Edilul a spus că dacă următoarea dată nu va fi informat despre o astfel de situație, îi va da afară pe toți cei responsabili: “Este absolut inacceptabil. Avem și pretenția să fim informați. Nu vom accepta sub nicio formă să se repete ceea ce s-a întâmplat acolo. Am pretenția să fiu informat, dacă nu, vor fi demiși toți de acolo”, a tunat Boc la Digi 24.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Emil Boc a vorbit și despre tehnologia pe care Clujul o va avea în premieră în România, supravegherea zonei metropolitane cu ajutorul dronelor astfel încât oamenii să respecte regulile izolării:

“Această dronă poate monitoriza respectarea restricțiilor de circulație și carantină. Sunt verificate aerian și terestru. Este o măsură pentru oameni ca să ne asigurăm că evităm acest virus.

ADVERTISEMENT

Avem câte drone ne trebuie și  le vom folosi pentru zona metropolitană. Este primul oraș din România care folosește această tehnologie. Suntem pe drumul corect, gradul de conformitate este destul de ridicat, însă acum sper ca cetățenii să respecte și mai mult deciziile. Vrem să evităm exemplul Italiei”, a spus Boc.

“Mobilitatea a scăzut cu 60% în Cluj Napoca, una dintre cele mai mari scăderi”

Dronele au fost achiziționate cu ajutorul unor firme private, iar edilul se laudă spunând că în Cluj mobilitatea a scăzut cu 60% în pandemia de coronavirus, una dintre cele mai mari scăderi:

ADVERTISEMENT

Este un sprijin al unor firme private pentru care le-am mulțumit public. Datele sunt proprietatea inspectoratului de Poliție. Urmează încă perioade dificile, vârful nu a fost atins și avem nevoie de acest parteneriat între public și autorități ca să trecem de această perioadă.

Mobilitatea a scăzut cu 60% în Cluj Napoca, una dintre cele mai mari scăderi. Societatea civilă face un efort foarte important de conștientizare”, a spus primarul Clujului.

ADVERTISEMENT
Tags: