Sporturi

Emil Boc, interviu pentru FANATIK înainte de România – Rusia în Fed Cup: “Să îi mulţumim Simonei Halep că ne-a dus aproape de o finală nesperată! Avem şanse cu rusoaicele, câte surprize n-au fost?”. EXCLUSIV

06.02.2020 | 11:11
Emil Boc interviu pentru FANATIK inainte de Romania  Rusia in Fed Cup Sa ii multumim Simonei Halep ca nea dus aproape de o finala nesperata Avem sanse cu rusoaicele cate surprize nau fost EXCLUSIV
Emil Boc, interviu pentru Fanatik înainte de România - Rusia în Fed Cup: „Fac un apel către toți românii, veniți să le susțineți pe fete și ne vom califica. Trebuie să refacem visul frumos al țării”. EXCLUSIV sursa foto: Sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Emil Boc a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK înainte de confruntarea extrem de dificilă cu Rusia din Fed Cup. Recunoscut pentru pasiunea sa pentru tenis, primarul Clujului a făcut o analiză amplă a echipei actuale cu liderul Ana Bogdan în prim-plan și a făcut un apel către toți pasionații de tenis prin intermediul site-ului nostru.

Emil Boc, interviu pentru FANATIK înainte de România – Rusia în Fed Cup: “Avem şanse să ne calificăm”

Clujul a devenit capitala tenisului românesc în doar câțiva ani, iar merite importante revin chiar primarului. Emil Boc a fost implicat și în deplasările de la  Ostrava și Rouen unde a fost șef de galerie.

ADVERTISEMENT

Bună ziua, domnule Boc. Ce așteptări aveți de la meciul cu Rusia, un nou meci disputat la Cluj în Sala Polivalentă?

– Vreau să spun extrem de sincer, eu cred că avem șanse foarte bune să ne calificăm și în fața Rusiei, o formație extrem de puternică, cu jucătoare formidabile.

ADVERTISEMENT

Chiar și fără Halep, Begu și Niculescu?

– Câte surprize nu au fost în tenis în ultimii ani? Lumea ne dădea vreo șansă în deplasarea din Cehia? Cu o echipă atât de puternică? Dar am jucat formidabil atunci și o putem face și acum. Să refacem visul frumos al României și să ajungem cât mai sus în competiție! Am fost atât de aproape de o finală anul trecut, în Franța.

“Trebuie să-i mulțumim Simonei pentru tot ceea ce a făcut pentru țara noastră, pentru tenisul extraordinar pe care l-a practicat”

Vom avea o echipă foarte tânără, neexperimentată. Avem vreo șansă fără Simona?

– Ana Bogdan este racheta noastră numărul 1 de această dată și avem mare încredere în ea. Confruntarea este de o importanță extrem de mare, dar avem această echipă tânără, cu jucătoare tenace, nu trebuie să le scoatem din ecuație, chiar dacă Simona nu va fi prezentă. Putem face lucruri minunate și împotriva Rusiei, avem o formație talentată și suntem alături de fete.

ADVERTISEMENT

Și revenind la Simona, trebuie să-i mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru țara noastră, pentru tenisul extraordinar pe care l-a practicat, pentru că ne-a adus atât de o aproape de o finală nesperată în Fed Cup.

Aproape singură…

– Nu, nu vreau să spun asta, ne-a dus toată echipa acolo. Dar îi respectăm decizia, suntem atât de mândri de ea, trebuie să fie toată România mândră. A adus un prestigiu nemaipomenit țării prin tenisul și rezultatele sale. Îi mulțumesc eu, încă o dată, și sperăm din tot sufletul să-și îndeplinească marele său vis și să aducă o medalie sau chiar să câștige aurul la Jocurile Olimpice din vară. Ne vom revedea oricum chiar înainte de Tokyo, la Sports Festival.

ADVERTISEMENT
  • 9.000 de oameni au fost prezenți în 2019 la Sports Festival, alături de Simona Halep, Marius Copil, Fabio Fognini, Daniela Hantuchova, Darren Cahill și Andrei Pavel

“Veniți să susțineți România în Fed Cup, fetele noastre au mare nevoie de voi”

Nu se anunță o asistență atât de mare…

– Biletele se vând în continuare, se vând în număr mare. Mai sunt câteva zile până la primul meci și chiar vreau să fac un apel pe această cale către toți clujenii, toți transivănenii să vină și să susțină România. Toți românii, pentru că de fiecare dată au venit din toate colțurile țării să vină lângă fete în Fed Cup. Veniți să susțineți România în Fed Cup, fetele noastre au mare nevoie de voi.

Și sunt sigur că vor veni mulți spectatori, la fel cum a fost cu Germania, Canada, Elveția, Cehia și le vor împinge pe tinerele noastre jucătoare spre o victorie nesperată și în acest weekend.

Veți mai fi șef de galerie, precum în deplasările din Cehia și din Franța?

– (râde). Haideți să o luăm pas cu pas, să vedem cum se desfășoară meciurile. Vom fi toți alături de fete și sperăm să ne calificăm și să ne bucurăm împreună de succesul echipei noastre.

“Ne dorim un turneu WTA la Cluj”

Clujul se dezvoltă tot mai mult, mai aveți alte proiecte sportive?

– Lucrăm să mai facem baze sportive pentru sportul de masă, precum cea la Gheorgheni, deja funcțională. Vrem să îmbunătățim constant infrastructura. Și unul dintre obiectivele noastre importante reprezintă susținerea infrastructurii și în școli, în licee. O să vedeți!

Un turneu WTA este posibil la Cluj?

– Noi ne dorim, încercăm să facem toate eforturile și lucrăm împreună cu Federația Română de Tenis în acest sens. Să vedem dacă vom și reuși.

Echipa României de Fed Cup:

  • Ana Bogdan
  • Irina Bara
  • Gabriela Ruse
  • Raluca Olaru
  • Jaqueline Cristian

Formația Rusiei de Fed Cup:

  • Ekaterina Alexandrova
  • Viktoria Kudermetova
  • Anna Blinkova
  • Anna Kalinskaia
ADVERTISEMENT
Tags: