Sporturi

Emil Boc, lider de galerie pentru România la meciul de FED Cup! Primarul Clujului continuă tradiția începută anul trecut

07.02.2020 | 16:28
Emil Boc lider de galerie pentru Romania la meciul de FED Cup Primarul Clujului continua traditia inceputa anul trecut
ADVERTISEMENT

Emil Boc continuă tradiția începută anul trecut și este prezent în tribune pentru meciul de FED Cup dintre România și Rusia. Primarul municipiului Cluj și-a luat în serios rolul de lider de galerie pentru „tricolore”, având „în arsenal” o tobă.

Emil Boc, în tribune la meciul România – Rusia

Vineri au loc primele două meciuri din confruntarea României cu Rusia, ce are ca miză calificarea la turneul final al FED Cup, găzduit de Ungaria la jumătatea lunii aprilie. În primul joc, Gabriela Ruse o înfruntă pe Ekaterina Alexandrova, iar primarul municipiului Cluj, Emil Boc, se află în tribune.

ADVERTISEMENT

Fostul premier al României este deja o prezență obișnuită la meciurile de FED Cup ale „tricolorelor”, fiind un adevărat lider de galerie în sezonul trecut, la meciurile de la Ostrava cu Cehia și la semifinala cu Franța de la Rouen.

Rusia pornește ca favorită înaintea meciului cu România din barajul de FED Cup, având în componența lotului sportive mai bine clasate în ierarhia mondială. În prima zi, Ruse (166 WTA) joacă împotriva Ekaterinei Alexandrova (28 WTA), jucătoare care a câștigat turneul de la Shenzhen în acest debut de sezon.

ADVERTISEMENT

În al doilea meci al zilei, Ana Bogdan (90 WTA), cel mai bine clasată jucătoare a României, o întâlnește pe Veronika Kudermetova (38 WTA). Rusoaica a avut un început reușit de sezon, ajungând în semifinale la Hobart.

Patru echipe sunt deja calificate

La turneul final al FED Cup, găzdui de Budapesta în perioada 14 – 19 aprilie, vor participa 12 echipe, dintre care patru sunt deja calificate.

ADVERTISEMENT

Finalistele ediției trecute, Franța și Australia, Ungaria, datorită statulului de țară gazdă, și Cehia, beneficiara unui wild card, sunt naționalele care și-au asigurat deja prezența la Budapesta, în timp ce restul de opt echipe vor fi stabilite după barajele:

  • SUA – Letonia
  • Olanda – Belarus
  • România – Rusia
  • Brazilia – Germania
  • Spania – Japonia
  • Elveția – Canada
  • Belgia – Kazahstan
  • Slovacia – Marea Britanie
ADVERTISEMENT