Emil Boc mută Bucharest Open la Cluj-Napoca! ”Suntem singurul oraș din România care poate să organizeze turneul”

Luana Martinescu    Traian Terzian   
în Tenis
25/04/2019, 14:17
Emil Boc mută Bucharest Open la Cluj-Napoca! ”Suntem singurul oraș din România care poate să organizeze turneul” GALERIE FOTO
Primarul Emil Boc vrea să mute Bucharest Open în orașul Cluj-Napoca începând din anul 2020

Primarul Emil Boc vrea să mute Bucharest Open în orașul Cluj-Napoca începând din anul 2020. Edilul de la poalele Feleacului este mare pasionat de tenis, el însoțind echipa de Fed Cup a României la meciurile cu Cehia și cu Franța de la Ostrava și Rouen. Mai mult, fostul premier a fost chiar lider de galerie bătând toba pe toată durata meciurilor.

Emil Boc mută Bucharest Open la Cluj-Napoca: ”Am avut mai multe discuții”

”Noi suntem deschiși la orice variantă, la orice posibilitate, la orice alternative de a avea un asemenea turneu, indiferent cine îl propune, suntem extrem de deschiși, și din această perspectivă Clujul are resursele, are infrastructura și este singurul oraș din România care poată să ofere toate acestea. Am avut mai multe discuții, pe mai multe paliere, și cu mai multe persoane”, a declarat Emil Boc despre posibilitatea mutării Bucharest Open la Cluj-Napoca.

”Eu sper să se concretizeze, pentru că deschiderea noastră este mare. Ne interesează să avem la Cluj un asemenea turneu, evident că resursele publice sunt limitate. Noi nu putem aloca din bani publici premii pentru jucători, putem pune la dispoziție doar logistica”, a spus primarul din Cluj-Napoca, la un post de radio local, citat de Ziua de Cluj.

Anastasija Sevastova și Petra Martic cu trofeele câștigate la Bucharest Open 2018
Anastasija Sevastova și Petra Martic cu trofeele câștigate la Bucharest Open 2018

Ilie Năstase este de acord cu mutarea turneului la Cluj-Napoca

Turneul de tenis feminin cu premii în valoare de 250.000 de dolari se va desfășura și în acest an la București, după ce WTA a nu a fost de acord cu mutarea competiției în Ungaria. Turneul WTA de la Bucureşti a debutat în 2014 și a fost câștigat de Simona Halep, în două rânduri, 2014 și 2016, Karolina Schmiedlova, în 2015, Irina Begu, în urmă cu doi ani şi Anastasija Sevastova, sezonul precedent.

Varianta mutării turneului Bucharest Open la Cluj-Napoca a fost vehiculată de fostul mare tenismen Ilie Năstase, care este mulțumit de faptul că oficialii din orașul ardelean investesc masiv în sport. Primul lider al clasamentului ATP a dezvăluit că orașul de la poalele Feleacului are variante de găzduire a competiției atât în sală cât și în aer liber.

Închide ×