News

Emil Constantinescu, operat de urgență! Fostul președinte al României și-a fracturat glezna și clavicula

08.07.2020 | 15:13
Emil Constantinescu operat de urgenta Fostul presedinte al Romaniei sia fracturat glezna si clavicula
ADVERTISEMENT

Emil Constantinescu a fost operat de urgență la spital, unde a primit toată atenția medicilor.

Fostul președinte al României a suferit un accident acasă, unde și-a fracturat glezna și clavicula.

Fostul șef de Stat a fost internat la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Emil Constantinescu a fost operat

În urma unei accidentări la reședința sa, săptămâna trecută, Emil Constantinescu a fost dus de urgență la spital, unde a fost operat. Fostul șef de stat a alunecat pe o suprafață care tocmai fusese spălată cu detergent. Din cauza loviturii, Emil Constantinescu și-a fracturat glezna și clavicula.

ADVERTISEMENT

” Preşedintele Constantinescu transmite toată aprecierea sa şi cele mai călduroase mulţumiri echipei de medici, asistente şi infirmiere din Secţia Ortopedie, condusă de doctorul Marius Stănescu.

Mulţumiri doamnei prof. dr. Mariana Jinga, director medical al spitalului şi şef al Clinicii de Medicină Internă. Preşedintele Constantinescu mulţumeşte, de asemenea, Serviciului de Protecţie şi Pază pentru sprijinul acordat”, se arată scris în comunicatul de presă transmis de către fostul președinte al României.

ADVERTISEMENT

În prezent, la câteva zile de la operația suferită, Emil Constantinescu, în vârstă de 80 de ani, se recuperează la domiciliu, unde este asistat de medici.

Emil Constantinescu a mai suferit un accident

În 2013, fostul șef de Stat a fost implicat într-un accident rutier. Delegatia Romaniei a fost prezentă la funeraliile lui Nelson Mandela, iar în Johannesburg a avut loc un accident de mașină.

ADVERTISEMENT

Nefericita întâmplare a avut loc din cauza faptului că asfaltul era umed, mașina a derapat, iar șoferul a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un parapet. Fostul președinte al României a scăpat nevătămat și a putut participa la funerarii.

A fost președintele României

Emil Constantinescu a fost președinte al României între anii 1996 și 2000. Fostul șef de Stat este din 1966 cadru didactic al Facultății de Geologie a Universității din București.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în perioada 2004-2007, fostul președinte al României a fost membru al Înaltului Consiliu al Francofoniei, iar din 2007 este membru al Celulei de reflecție a Organizației Internaționale a Francofoniei.

ADVERTISEMENT