News

Emil Ghinea a câștigat trofeul King of The Hill la Harghita Challenge. Trofeul merge la Mangalia

În weekend-ul 28 - 30 iunie 2024 a avut loc a 4-a ediție a Harghita Challenge, o competiție de viteză în coastă renumită în cadrul campionatului mondial.
01.07.2024 | 16:50
Emil Ghinea a castigat trofeul King of The Hill la Harghita Challenge Trofeul merge la Mangalia
Emil Ghinea a câștigat trofeul King of The Hill la Harghita Challenge. Trofeul merge la Mangalia
ADVERTISEMENT

Cel care a captat atenția în acest an a fost Emil Ghinea, din Mangalia, care a doborât un nou record pe traseu cu un timp de 1 minut și 34,871 de secunde. Asta, în condițiile în care campionul edițiilor anterioare, Octavian Ciovică, s-a clasat pe locul secund.

Emil Ghinea a câștigat trofeul King of The Hill la Harghita Challenge

Cu toate acestea, cei care au avut încredere în talentatul Emil Ghinea au prevăzut această performanță. Harghita Challenge s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, prima fiind dedicată startului festiv, a doua antrenamentelor și recunoașterilor, iar a 3-a zi, ultima, a fost rezervă manșelor de concurs.

ADVERTISEMENT

Căldura toridă a fost o noutate pentru organizatori în acest an, spre deosebire de anii trecuți când ploaia și chiar ninsoarea au fost nelipsite din concurs. ”Spre exemplu, în prima manșă de concurs, Ciovică a fost inițial mai rapid, cu șase zecimi de secundă la punctul de măsurare intermediar”, precizează organizatorii.

Cu toate acestea, pneurile mașinii sale s-au supraîncălzit din cauza caniculei și a asfaltului fierbinte, astfel că pilotul a pierdut aderența pe secțiunea superioară a traseului, de altfel cea mai tehnică zonă de la Harghita Challenge.

ADVERTISEMENT

Între timp, Emil Ghinea, principalul rival al lui Ciovică, a fost mai lent pe partea inferioară a traseului, însă a reușit să parcurgă partea superioară fără derapaje, obținând așadar un timp cu 1,1 secunde mai rapid decât rivalul său.

Octavian Ciovică a termina doar pe locul secund la Harghita Challenge

Astfel, pentru prima dată în ultimii trei ani, titlul de King of the Hill a fost cucerit de altcineva decât Octavian Ciovică. Trofeul a plecat, așadar, spre Mangalia, și a completat colecția impresionantă de trofee a lui Emil Ghinea.

ADVERTISEMENT

Podiumul în acest an a fost apreciat de spectatorii etapei pentru performanțele sale remarcabile, dar și pentru frumusețea și măiestria mașinilor cu care concurează. Pe locul patru în clasamentul general s-a situat Sabo Botond din Miercurea Ciuc, după ce a înregistrat rezultate excelente pe parcursul întregului weekend.

Excepție a făcut urcarea de sâmbătă, când Botond a suferit un derapaj. Harghita Challenge este o competiție organizată de către AT Motorsport în parteneriat cu Primăria Miercurea Ciuc, precum și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

ADVERTISEMENT

Ediția din acest an a reunit 58 de participanți și a atras sute de spectatori pe parcursul întregului concurs.”Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a motorsportului, demonstrând încă o dată că Harghita Challenge este un reper pentru competițiile auto din România”, este precizat în comunicatul oficial transmis de organizator.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!