Fotbal intern

Emil Jula, fostul fotbalist al lui U Cluj şi Oţelul, a murit! Avea doar 40 de ani. Foştii coechipieri şi antrenori sunt şocaţi

22.08.2020 | 18:59
Emil Jula fostul fotbalist al lui U Cluj si Otelul a murit Avea doar 40 de ani Fostii coechipieri si antrenori sunt socati
ADVERTISEMENT

Emil Jula, fost atacant în campionatele din România şi Germania, a murit în cursul dimineţii, la vârsta de doar 40 de ani, din cauza unui infarct.

Jula lăsase fotbalul în urmă cu doar doi ani. S-a retras din activitate după o ultimă aventură germană, la Bersenbruck, între 2015 şi 2018.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Emil Jula a evoluat pentru formaţii ca U Cluj, Ceahlăul sau Oţelul, în România. Mare parte a carierei şi-a petrecut-o în Germania, la cluburi ca Duisburg, Energie Cottbus sau Osnabruck. Pentru o scurtă perioadă, a îmbrăcat şi tricoul ciprioţilor de la Ahorthosis.


UPDATE 22 august, 16:00 / Vestea morţii lui Emil Jula a şocat fotbalul românesc. Sergiu Radu şi Petre Grigoraş, doi dintre oamenii apropiaţi de cariera lui Jula, au fost afectaţi de teribila veste.

ADVERTISEMENT

„Dumnezeu să te odihnească în pace bunul meu prieten și coleg! Nu îmi vine să cred că ai plecat așa de repede dintre noi. Anul acesta parcă este blestemat, am pierdut al doilea prieten după Gică (n.r. – Martin Tudor, pe care îl chema şi Gheorghe) în interval de doar câteva luni… amândoi foști sportivi de performanță care ne părăsesc așa devreme. Condoleanțe familiei“, a fost mesajul lui Sergiu Radu, care a jucat împreună cu Emil Jula la Energie Cottbus în perioada 2009-2011.

„Cuvintele sunt de prisos, e o veste care m-a lovit ca un trăsnet. Un băiat extraordinar, am avut o relație foarte bună cu el. La Oțelul a avut o perioadă foarte bună, poate cea mai bună din cariera sa, a fost și golgheter. Nu a avut niciodată astfel de probleme, dar se pare că astea tind să apară după ce te lași de fotbal… Nu știu ce pot să zic. Dumnezeu să-l odihnească!“, a declarat, conform GSP,  Petre Grigoraş, antrenorul sub a cărui comandă Emil Jula cel mai bun randament

ADVERTISEMENT

Ştirea iniţială: 22 august, 14:30

A murit Emil Jula! Care este motivul decesului fostului atacant

Emil Jula îşi stabilise reşedinţa în Germania, unde a şi jucat în ultima perioadă a carierei sale. Fostul atacand a decedat în urma unui infarct.

Emil Jula s-a născut la Cluj şi şi-a început cariera de fotbalist la juniorii lui U Cluj. În sezonul 1998-1999 făcea pasul la prima echipă a clujenilor, pentru ca apoi să treacă la Oţelul Galaţi.

ADVERTISEMENT

Pe malul Dunării a cunoscut cea mai bună perioadă, cu 34 de goluri marcate în 72 de meciuri. Evoluţiile bune i-au adus un transfer în Germania.

Cine a fost Emil Jula: a făcut carieră în Germania

Pe 1 iulie 2008, Energie Cottbus îl transfera în schimbul a 700.000 de euro. Avea să joace 27 de meciuri, înscriind de 4 ori, în Bundesliga. La finalul sezonului, a retrogradat, dar a rămas la Cottbus până în 2011. A mers apoi la Duisburg, Osnabruck şi din nou Duisburg.

Timp de 6 luni, între iulie 2012 şi ianuarie 2013, a evoluat în tricoul ciprioţilor de la Anorthosis, pentru care a bifat doar şapte jocuri, fără să marcheze.

După cinci ani în Germania, a revenit în România, la Ceahlăul Piatra-Neamţ şi apoi U Cluj şi Oţelul Galaţi. Ultimii trei ani de carieră, 2015-2018, i-a petrecut în ligile inferioare germane, la Bersenbruck.

În total, Emil Jula a marcat 102 goluri în 317 partide jucate. Nu are nicio prezenţă în naţionala României. În cupele europene a prins doar 6 partide, toate alături de Oţelul, patru în Intertoto (în care a marcat de 3 ori) şi două calificările Cupei UEFA.

Dumnezeu să-l odihnească!

ADVERTISEMENT