Sport

Emil Săndoi, declarație de dragoste pentru tricolor înaintea meciurilor cu Spania și Olanda. “Să îmbraci treningul echipei naționale este un sentiment special”

Emil Săndoi revine pe banca naționalei de tineret a României după nouă ani, cu ocazia dublei cu Spania și Olanda de la Cluj.
20.09.2022 | 10:27
Emil Sandoi declaratie de dragoste pentru tricolor inaintea meciurilor cu Spania si Olanda Sa imbraci treningul echipei nationale este un sentiment special
Emil Săndoi revine pe banca naționalei de tineret a României cu ocazia dublei cu Spania și Olanda de la Cluj. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Selecționerul României de tineret, Emil Săndoi, a vorbit pe larg înaintea meciurilor amicale cu Spania și Olanda, care marchează revenirea sa pe banca “tricolorilor mici” după perioada 2006-2013.

Săndoi: “Sunt obligat să le pun în valoare toate calitățile”

“E un sentiment special când îmbraci tricoul sau treningul echipei naționale. Și eu am jucat în toate loturile de juniori, de tineret, olimpic și primă reprezentativă și de fiecare dată încerci o senzație aparte și de fiecare dată când îmbraci treningul unei selecționate este ceva special”, a spus Săndoi într-un interviu acordat pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

El a afirmat că precedentul mandat de antrenor al selecționatei sub 21 de ani l-a făcut să rămână atent la evoluțiile jucătorilor tineri din campionatul nostru.

“M-am bucurat de fiecare dată când au început să aibă reușite. Din momentul în care am fost investit, i-am urmărit în permanență, am încercat să le descopăr toate calitățile pentru că atunci când eram antrenor de club încercam să profit de unele inadvertențe pe care ei le făceau în campionat, iar acum sunt obligat să le pun în valoare toate calitățile pe care le au”, a mărturisit antrenorul în vârstă de 57 de ani.

ADVERTISEMENT

“Fără muncă nu se poate realiza nimic”

Emil Săndoi s-a declarat încântat de faptul că toți cei din staff-ul lui simt fenomenul fotbalistic cu aceiași ochi și a afirmat că toți jucătorii care vin la naționala de tineret trebuie să lase deoparte problemele pe care le au la echipele de club.

“Sunt și jucători care vin după perioade mai puțin bune și trebuie să se detașeze puțin pentru a nu fi influențat randamentul pe care îl dau aici”, a mai spus Săndoi.

ADVERTISEMENT

El a subliniat și principiile după care se ghidează în noul său rol de selecționer: “Fără muncă nu se poate realiza nimic. Fără disciplină tactică nu vom avea câștig de cauză niciodată sau cu totul și cu totul întâmplător, iar în rest spiritul de echipă trebuie să fie la cote maxime.”

Săndoi, optimist înaintea dublei cu Spania și Olanda

Selecționerul naționalei de tineret a afirmat că are băieți de caracter în lotul său și că își dorește ca aceștia să facă o figură frumoasă în confruntările cu Spania și Olanda.

ADVERTISEMENT

Cele două meciuri se vor desfășura pe Cluj Arena pe 23, respectiv 27 septembrie.