Sport

Emil Săndoi, îngrijorat după ce a aflat adversarii României de la Euro U21: „Este o grupă complicată”. Video

Emil Săndoi, selecționerul României U21, a analizat grupa naționalei de tineret de la Campionatul European din 2023 găzduit de București.
18.10.2022 | 21:50
Emil Sandoi ingrijorat dupa ce a aflat adversarii Romaniei de la Euro U21 Este o grupa complicata Video
Emil Săndoi a mai fost selecționerul naționalei de tineret în 2013. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversarii din grupa B de la Campionatul Europea Under-21, însă Emil Săndoi este destul de rezervat după ce „tricolorii” vor juca cu Spania, Ucraina și Croația.

Emil Săndoi nu crede că România U21 va mai repeta dezastrul cu Spania: „Nu va mai fi același rezultat”

Emil Săndoi s-a arătat destul de prudent după ce a aflat ce adversari vor veni la București. România a pierdut cu 1-4 ultimul amical cu Spania: „Nu știu ce aș putea să spun după tragerea la sorți. E adevărat, întâlnim iarăși Spania. Am făcut o declarație după jocul amical, că dacă vom juca de mai multe ori, nu va mai fi același rezultat”. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Noul selecționer al României U21 e de părere că toți cei trei adversari sunt puternici: „Este o grupă complicată, era normal să fie așa. Dacă stau să mă gândesc, și Ucraina are echipe de club, Șahtior Donețk joacă în Champions League, Dinamo Kiev, Croația, la fel. Am încredere în generația pe care o avem”.

Emil Săndoi speră că va reuși să califice România U21: „Ne dorim să avem un parcurs bun și să ieșim din grupă”

Săndoi a trimis și un mesaj către jucători și a dezvăluit care este obiectivul său: „Avem o mare responsabilitate, având în vedere că turneul final se va disputa la noi. Vom avea suporterii aproape. Ne dorim să avem un parcurs bun și să ieșim din grupă”.

ADVERTISEMENT

Actualul lot are o presiune suplimentară ținând cont de rezultatele obținute în mandatele lui Mirel Rădoi și Adrian Mutu: „Nu vreau să facem comparații între generații. S-a reușit o performanță deosebită, atât timp cât s-a disputat o semifinală de turneu final, la fel și cu Adi Mutu la timonă.

Chiar dacă echipa nu a ieșit din grupe, nu a pierdut niciun joc. Ne dorim să fim pe urmele celor două generații de dinaintea noastră”, a mai spus Săndoi.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi, în căutarea unui adversar pentru un amical: „Avem unele probleme”

Emil Săndoi programase un meci test cu Ucraina, însă acum trebuie să găsească un alt adversar: „Am avut o singură acțiune, dar sunt mulțumit. De la primul joc amical pe care l-am avut cu Spania până la cel de-al doilea joc amical s-a văzut o schimbare clară. Avem unele probleme pentru că aveam un singur joc amical cu Ucraina în luna noiembrie și, din păcate, am căzut cu Ucraina în grupă”.

„Tricolorii” meci vor mai disputa încă două meciuri amicale în prima parte a lui 2023: „Nu cred că mai vor să joace, așa ne-au transmis. Vom fi presați de timp, va trebui să găsim cel puțin un adversar pentru luna viitoare. Apoi, vor fi două jocuri amicale în primăvară cu Portugalia și Germania, doi adversari de calibru.

ADVERTISEMENT

Jucătorii trebuie să fie concentrați la toate evoluțiile din campionat. La un turneu final, întâlnesc jucători care sunt în Champions League, în campionate puternice, și vor trebui să se autodepășească de la joc la joc”, a concluzionat selecționerul.

ADVERTISEMENT