Fotbal intern

Emil Săndoi își serbează ziua de naștere între meciurile cu U Craiova: „E destinul!” Exclusiv

01.03.2021 | 18:08
Emil Sandoi isi serbeaza ziua de nastere intre meciurile cu U Craiova E destinul Exclusiv
Emil Săndoi își serbează ziua de naștere între meciurile cu U Craiova: „E destinul!” Exclusiv. Foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Emil Săndoi își serbează ziua de naștere chiar între cele două meciuri cu Universitatea Craiova, formația la care a făcut istorie. Actualul antrenor al Chindiei a acceptat să vorbească pentru FANATIK la împlinirea vârstei de 56 de ani. 

Chindia lui Săndoi i-a provocat lui Marinos Ouzounidis prima înfrângere în calitate de tehnician al Științei, după ce „alb-albaștrii” au pierdut pe stadionul „Municipal” din Buzău, scor 0-1.

ADVERTISEMENT

Oltenii au avut un penalty refuzat, însă patronul Mihai Rotaru spune că Istvan Kovacs ar putea să aibă circumstanțe atenuante pentru faptul că nu a acordat lovitură de pedeapsă. 

Emil Săndoi își serbează ziua de naștere între meciurile cu Universitatea Craiova: „Poate destinul a făcut să fie așa. Sunt semne”

Emil Săndoi împlinește 56 de ani. Fostul mare jucător al Universității Craiova nu are prea mult timp pentru a sărbători, deoarece are încă un meci important împotriva echipei sale de suflet. Marți, Chindia fostului fundaș vrea să facă încă o surpriză și să o elimine pe Știința din sferturile Cupei României:

ADVERTISEMENT

„Pentru noi nu este un obiectiv Cupa României. Nu putem noi să ne propunem la început acest trofeu. Avem un program foarte mult. Am jucat sâmbătă cu Universitatea, avem meci marți și mai evoluăm și vineri, la Sepsi. Vom vedea cum vom gestiona situația.

Nu știu exact dacă vom folosi toți jucătorii, de aceea spun că nu este un obiectiv pentru noi. Pentru Universitatea Craiova este un obiectiv, așa cum este și campionatul.

ADVERTISEMENT

Poate destinul a decis ca cele două meciuri cu Universitatea Craiova să se joace înainte și după ziua mea de naștere. Cine știe, sunt semne. E greu să câștigi cu Craiova. De fiecare dată când intri pe teren, îți propui să câștigi,” a declarat Săndoi în exclusivitate pentru FANATIK.

Emil Săndoi
Emil Săndoi, un jucător emblematic al Universității Craiova

Cum se simte Săndoi la 56 de ani? „Am aceeași greutate ca atunci când jucam fotbal”

Antrenorul Chindiei Târgoviște a analizat pentru FANATIK și partida din campionat cu Universitatea Craiova: „Nu cred că a fost un meci spectaculos, un meci de uzură, cu greșeli de ambele părți. Nu pot să spun că au fost ocazii clare. Poate Craiova a avut o ocazie prin Paul Papp în prima repriză.

ADVERTISEMENT

Cred că a fost unica ocazie clară a lor pe parcursul întregului meci. Neguț a avut la noi un șut pe poartă care a fost prins de Pigliacelli, dar și penalty-ul ratat. Cred că fiecare echipă s-a gândit la puncte fără să își asume riscuri foarte mari,” a spus Emil Săndoi.

La vârsta de 56 de ani, Săndoi a declarat că nu a luat deloc în greutate din momentul în care s-a lăsat de fotbal: „Bine, ce să zic, mă simt foarte bine și sper să fiu sănătos în continuare. Parcă au trecut prea repede anii, nu mă vedeam așa de repede ajuns la această vârstă, dar sper în continuare să nu simt numărul anilor.

Eu am aceeași greutate ca atunci când jucam fotbal. Normal că anii trec, dar sper să lase cât mai puține urme,” a mai adăugat unul din trei cei mai importanți fundași pe care i-a dat fotbalul românesc.

Emil Săndoi
Emil Săndoi și-a rupt piciorul în postura de căpitan al Universității Craiova, iar acest lucru s-a întâmplat chiar în finala Cupei României din 1993.

Emil Săndoi a debutat pentru Universitatea Craiova în 1983, iar prima sa perioadă în Bănie s-a încheiat în 1995. A mai evoluat în alb-albastru în sezonul 1998-1999. A mai jucat pentru Angers (1995-1996) și FC Argeș (1996-1998).  A câștigat Liga 1 cu oltenii în sezonul 1990-1991 și Cupa României în 1993. S-a aflat de mai multe ori la conducerea băncii tehnice a Universității Craiova. În sezonul 2014-2015, împreună cu Sorin Cârțu, Săndoi a stabilit un record de invincibilitate: 19 meciuri fără înfrângere.

  • 30 de meciuri sub „tricolor” are Emil Săndoi 
  • 1990 este anul în care fostul mare fundaș a participat cu naționala la Cupa Mondială

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 4,10 este cota pentru 1 solist”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Tags: