Sport

Emil Săndoi, pesimist după ce a văzut adversarii naționalei de tineret la Euro 2023: „Nu suntem o echipă mare”

Emil Săndoi este pesimist după ce a văzut adversarii României U21 din grupa de la EURO 2023, explicând ce va face în perioada următoare.
19.10.2022 | 21:20
Emil Sandoi pesimist dupa ce a vazut adversarii nationalei de tineret la Euro 2023 Nu suntem o echipa mare
Emil Săndoi, pesimist după ce a văzut adversarii naționalei de tineret la Euro 2023. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Selecționerul „tricolorilor mici” consideră că România nu este o echipă mare, dar știe care este obiectivul și crede că este posibil să îl îndeplinească, mai precis să iasă din grupă.

Emil Săndoi, pesimist după ce a văzut adversarii naționalei de tineret la Euro 2023

Emil Săndoi este pesimist după ce a văzut adversarii României U21 de la EURO 2023: „O să facem tot posibilul să reușim să ne îndeplinim obiectivul. Înainte de meciul cu Spania, jucătorii au venit în niște etape, deci am apucat doar antrenamentul cu toată echipa să-l facem cu o zi înainte de meci.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă, m-am gândit să păstrez sistemul, pe care l-au avut în perioada de pregătire, adică un 4-2-3-1, 4-3-3 și un 4-4-2.

Gândindu-mă că jucam cu Spania și vedeam pe unde evoluează jucătorii lor, mă gândisem să schimb sistemul”.

ADVERTISEMENT

„Nu spun că suntem o echipă mică, dar nu suntem nici una mare, noi încercăm acum să dezvoltăm jucătorii tineri și să îi promovăm la echipa mare, până la urmă ăsta e scopul.

Nu, nu suntem mici, pot să spun că nu suntem mari. Eu ca antrenor nu pot să spun că suntem mici. Ce mesaj aş transmite? Niciodată nu pot spune asta.

ADVERTISEMENT

Mă ajută regula U21. Nu am spus niciodată că regula nu e bună, am spus doar că nu mi s-ar fi părut o idee bună să avem doi jucători U21 în campionat”, a mai spus Emil Săndoi, la TV OrangeSport.

„Nu mi-aș fi dorit nici Ucraina, nici Croația!”

„Nu mi-aș fi dorit nici Ucraina, pentru că au mulți jucători tineri foarte buni, promovați și de către nea Mircea Lucescu. Nu mi-aș fi dorit nici Croația, pentru că au Academia lui Dinamo Zagreb în spate.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a jucat destul de puțin, la fel și Miculescu. Pantea a jucat mai mult în ultima perioadă și nu a făcut-o rău”, a continuat Emil Săndoi.

„Eu am vorbit cu Daniel Pancu, pentru că Pantea e mai mic și poate juca și în viitor la noi. Pe unii îi vom pune să mai meargă la U20, ca să aibă mai multe meciuri în picioare.

O să vorbesc cu Daniel Pancu să aranjăm echipele pentru perioada următoare”, a mai spus selecționerul României U21.

ADVERTISEMENT