News

Emilian Imbri dezvăluie când ar putea veni valul 5 al pandemiei în România: “Nu văd altă variantă”

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului „Victor Babeș", susține că la începutul noului an să apară al cincilea val al pandemiei în România, dacă se vor relaxa măsurile contra COVID-19.
22.11.2021 | 20:54
Emilian Imbri dezvaluie cand ar putea veni valul 5 al pandemiei in Romania Nu vad alta varianta
ADVERTISEMENT

Una dintre caracteristicile virusului ce a produs această pandemie este aceea că atacă în mai multe etape fără să se știe când va înceta sau se va opri, susține specialistul în sănătate Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din București.

Emilian Imbri, despre manifestarea virusului în România

Emilian Imbri afirmă, de altfel, că la fiecare atac virusul este tot mai puternic, mai rapid, de parcă ne-ar fi aflat care ne sunt punctele vulnerabile.

ADVERTISEMENT

„Virusul este un virus nou, un virus încă needucat, după cum se vede. Nu ține cont de nicio regulă – nici de regula de masă, nici de regula de culcare, ca să zicem așa, deci nu are o periodicitate încă stabilită. Vine la intervale de timp după pofta lui, ca să fim mai plastici în exprimare. Vedeți că nu ține cont nici de persoanele vaccinate, și nici de persoanele nevaccinate”, susține Imbri.

Imbri: „România este țara în care lumea se spală în lighean”

Imbri susține că virusul e ca și cum ar fi început să învețe faptul că suntem un popor ce nu respectă și, în plus, caută să ascundă faptul că nu acceptă legile – se vaccinează la chiuvetă și își procură certificate de vaccinare în fals.

ADVERTISEMENT

„Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă. Deci, probabil că în ianuarie -februarie vom avea nu al cincilea val, cred că al patrulea care se va umfla din nou. Nu văd altă variantă”, a declarat Emilian Imbri, luni, la Digi24.

Despre apariția valului cinci în România

Trebuie să fim preocupați de ce se petrece în celelalte țări din Europa și de posibilitatea unui val cinci și în România, o categorie de personal, și anume cadrele medicale, mai ales epidemiologii, trebuie să rămână în permanență de acum încolo îngrijorată, spune medicul, îndemnând lumea la vaccinare.

ADVERTISEMENT

„Sigur, nu că ar fi trebuit să țină cont – vaccinarea nu înseamnă că te ferește vaccinul de boală, ci doar că nu ajungi în Terapie, nu ajungi în forme grave”, menționează specialistul.

Medicul atrage atenția că, în contextul unei relaxări a crizei din România, ar putea apărea și o relaxare a turiștilor, ceea ce va conduce la o creștere a cazurilor de infectare cu COVID.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu ținem cont că focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge, atunci sigur că ceea ce se întâmplă acum în Franța și în Germania și în Austria se va întâmpla și la noi”, menționează Emilian Imbri.

Valeriu Gheorghiță, valul cinci de pandemie s-ar putea declanșa în cel mult o lună

În realitate, Valeriu Gheorghiță, care coordonează campania națională de vaccinare anti-COVID, crede că valul cinci de pandemie în România s-ar putea declanșa în decurs de cel mult o lună și jumătate, respectiv în ianuarie 2022.

„Virusul, deocamdată, în modul în care cred eu că se comportă – haotic și necivilizat, nu știm dacă o să se civilizeze între timp, probabil că da, la fel ca celelalte virusuri – poate să prindă oricând un teren prielnic, adică o populație relaxată sau în curs de relaxare, cum avem noi tendința în momentul de față, pentru că iată, a scăzut incidența și scade în continuare, numărul deceselor a început să scadă și vom fi tentați foarte clar ca în luna decembrie să zicem „gata, hai să sărbătorim”. Ce anume, încă nu știm, dar sigur Crăciunul și Revelionul”, a mai adăugat Emilian Imbri.

ADVERTISEMENT