News

Emilian Imbri, directorul spitalului Victor Babeș, anunț îngrijorător despre adolescenți în contextul COVID-19

18.09.2020 | 00:02
Emilian Imbri directorul spitalului Victor Babes anunt ingrijorator despre adolescenti in contextul COVID19
ADVERTISEMENT

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, este de părere că tinerii au uitat să respecte măsurile și regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, venind în acest sens și cu un exemplu concret.

Declarația medicului a venit la scurt timp după ce directorul biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, a spus într-o conferință că participarea tinerilor este extrem de importantă în lupta cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Renumitul medic bucureștean este convins că numărul cazurilor de coronavirus va crește în perioada următoare și asta din cauza adolescenților care merg la școală fără a purta mască de protecție sau chiar ajung să împartă aceeași țigară.

Emilian Imbri, declarație surprinzătoare legat de tineri, în contextul pandemiei

Începutul școlii ar putea să însemne – la fel ca și relaxările care au dovedit că la fiecare, a fost o ușoară creștere a numărului de îmbolnăviri – la fel și începutul școlii ne poate duce cu gândul că ar putea duce la creșterea numărului de îmbolnăviri. (…)

ADVERTISEMENT

recomand doar să treceți pe lângă o școală când sunt pauze sau pleacă copiii spre casă sau vin spre școală, să vedeți ce înseamnă grupurile de colegi, de prieteni, care se bucură că se întâlnesc, fără să poarte mască…

Și ceea ce este mai îngrijorător, eu personal am văzut la o școală din apropiere băieți de clasa a X-a, a XI-a, care își treceau țigara de la unul la altul și fumau împreună doi sau trei aceeași țigară”, a declarat Emilian Imbri într-o intervenție telefonică la digi24.ro

ADVERTISEMENT

Totodată, managerul spitalului Victor Babeș din Capitală este convins că foarte mulți oameni nu mai respectată măsurile de protecție în privința coronavirusului după ce părăsesc instituțiile unde lucrează. Așadar, drumul de la serviciu până acasă se face cu un risc ridicat, numărul cazurilor putând crește și mai mult.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat zilele trecute că 300 de unități de învățământ din România funcționează conform scenariului roșu, ceea ce înseamnă că elevii învață exclusiv online. Din păcate, joi, 17 septembrie, numărul a crescut cu încă 37, așa cum arată un raport emis de instituție. 

ADVERTISEMENT

Care este situația din Spitalul Victor Babeș legat de pacienții cu coronavirus

„În acest moment spitalul este practic «populat», ca să spunem așa, cu pacienți care au venit fie pentru că au aflat că sunt contacți cu o persoană care s-a pozitivat, fie că și-au făcut teste la cerere sau au fost testați de către DSP și s-au pozitivat… vin pentru evaluări foarte mulți. 

Practic, în momentul acesta nu prea mai sunt locuri pentru internare. Avem sigur o mică supapă, un spital modular, o secție modulară în Pipera unde sunt transferați sau dirijați pacienții cu simptome foarte ușoare sau chiar asimptomatici, dar care doresc să rămână sub observație medicală o zi sau două”, a completat medicul.

ADVERTISEMENT