Sport

Emiliano Martinez, băgat în ședință de club după gesturile din finala Cupei Mondiale! Anunțul lui Unai Emery

Emiliano Martinez va fi tras la răspundere de Unai Emery, antrenorul de la Aston Villa, după gesturile de la Cupa Mondială din Qatar.
25.12.2022 | 15:43
Emiliano Martinez bagat in sedinta de club dupa gesturile din finala Cupei Mondiale Anuntul lui Unai Emery
Emiliano Martinez va fi băgat în ședință de Unai Emery la Aston Villa după reacțiile de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Emiliano Martinez a impresionat în poarta Argentinei, pe care a ajutat-o să câștige al treilea titlu mondial din istorie și a fost desemnat cel mai bun portar de la Cupa Mondială. Performanțele excelente ale portarului sud-american au fost umbrite de gesturile controversate după câștigarea trofeului.

Emiliano Martinez, ședință cu Unai Emery la revenirea în lotul lui Aston Villa

Emiliano Martinez este așteptat să revină pe 29 decembrie la antrenamentele lui Aston Villa, astfel, ar putea rata partida cu Liverpool din a doua zi de Crăciun, dar ar putea fi pe gazon în meciul cu Tottenham de pe 1 ianuarie. Unai Emery, antrenorul de club al goalkeeper-ului argentinian, a vorbit despre realizările portarului său la Cupa Mondială, dar și despre atitudinea bizară din timpul momentelor de sărbătoare.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul spaniol este încântat și mulțumit de prestațiile lui Emiliano Martinez la Cupa Mondială, dar a spus că mai are de lucrat la partea emoțională, îndemnându-l să își stăpânească reacțiile.

„Vreau să vorbesc cu el când va veni aici săptămâna viitoare, dar mă gândesc mai mult la performanța sa și la victorie, decât la cum a sărbătorit rezultatul.

ADVERTISEMENT

Celebrarea este pentru suporteri, cu emoții cu adevărat mari. Nu este chiar un moment bun ca antrenor pentru a identifica de ce a făcut ce a făcut”, a spus Unai Emery.

Unai Emery, impresionat de evoluțiile lui Emiliano Martinez la Cupa Mondială: „Putem fi mândri de el”

Emiliano Martinez a ajuns la Aston Villa în septembrie 2020 de la Arsenal pentru 17,4 milioane de euro. Portarul argentinian a fost titular în ultimele trei sezoane la gruparea condusă de Unai Emery, în acest sezon reușind să își treacă în cont 15 apariții.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al lui PSG, Arsenal sau Sevilla s-a declarat mulțumit de evoluțiile lui Emiliano Martinez în tricoul Argentinei și consideră că modul în care portarul a celebrat triumful la Cupa Mondială are legătură cu micile detalii.

„Prefer să fiu concentrat pe modul în care a evoluat și cum va juca alături de noi după aceea. O să vorbesc cu el pentru că vreau să-l sfătuiesc să-și controleze emoțiile.Trebuie să avem valori, trebuie să ne concentrăm pe comportament atunci când suntem împreună și față de adversari.

ADVERTISEMENT

Putem vorbi în 90% din cazuri despre lucruri foarte bune și să fim foarte mândri de el, de performanța sa, de victorie. Este despre mai mult decât despre micile detalii, cum ar fi modul în care a sărbătorit”, a mai spus Unai Emery.

Graeme Souness, fostul mare fotbalist al lui Liverpool, l-a criticat în termeni duri pe „Dibu” Martinez după gesturile de la Cupa Mondială

Ironiile lui Emiliano Martinez au fost aspru criticate în lumea fotbalului, iar una dintre cele mai sonore reacții le-a avut Graeme Souness, cvintuplu câștigător în Premier League cu Liverpool. Fostul internațional scoțian a precizat că portarul argentinian s-a făcut de rușine și consideră că dat dovadă de lipsă de respect.

„Pot accepta acele antichități, până la un punct. Dar despre ce ar trebui să vorbim mai mult este gestul grosolan pe care l-a făcut după ce a primit trofeul de portarul trofeului. Unii oameni chiar găsesc așa ceva amuzant?

Emiliano Martinez va fi băgat în ședință de Unai Emery la Aston Villa după reacțiile de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
Emiliano Martinez va fi băgat în ședință de Unai Emery la Aston Villa după reacțiile de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.

Martinez s-a făcut de rușine și și-a făcut de rușine țara. Arăta ca un clovn vulgar. Dacă pentru asta vrea să fie amintit, atunci Dumnezeu să ne ajute pe toți. Îmi place de el ca portar, la Argentina și Aston Villa.

Dar ca el să creadă că ceea ce a făcut a fost potrivit, este de necrezut. De ce nu a vrut să fie amintit pentru prestația sa? Sau pentru performanța echipei? Sau pentru performanța lui Lionel Messi? Nu pot înțelege de ce a ales să facă asta în fața unei lumi care privește.

De asemenea, a fost pe scenă cu diverșii demnitari și cu Emirul Qatarului.Ce respect a arătat pentru gazdele sale? Pentru sine, chiar? Poate că nu-i pasă, dar nu cred că va fi mândru peste ani. Din păcate, acea imagine face parte din povestea finalei acum. Și ce finală a fost”, a spus Souness, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT