Premier League

Emiliano Sala nu a fost înregistrat de oficialii Premier League. Cardiff refuză plata celor 20 milioane euro la Nantes

15.03.2019 | 19:13
Emiliano Sala nu a fost inregistrat de oficialii Premier League Cardiff refuza plata celor 20 milioane euro la Nantes

Este oficial faptul că Emiliano Sala nu a fost înregistrat de oficialii Premier League, deci nu devenise un jucător cu drepturi legale pentru Cardiff City. Această precizare venită din partea celor care conduc din punct de vedere administrativ fotbalul din prima divizie engleză este foarte importantă, pentru că este cheia care poate ajuta gruparea galeză să aibă deplină justificare pentru a nu plăti cele 20 de milioane de euro pentru transfer clubului francez Nantes.

Emiliano Sala nu a fost înregistrat de oficialii Premier League ca jucător la Cardiff City

Este adevărat că Emiliano Sala a semnat un contract cu Cardiff City, dar în momentul în care conducerea clubului galez s-a prezentat pentru înregistrarea contractului la oficialii Premier League aceștia nu au putut efectua operațiunea, deoarece la examinarea documentelor s-a constat existența a două probleme în alcătuirea contractului, care nu au fost acceptate și, prin urmare, Cardiff City a primit dispoziția ca aceste două elemente din cadrul contractului să fie reglate de urgență, după care să se revină cu documentele puse la punct.

Ceea ce nu s-a mai putut întâmpla, pentru că întâlnirea reprezentanților clubului galez cu oficialii Premier League a avut loc 24 de ore înainte de producerea accidentului aviatic, în urma căruia, în seara de 21 ianuarie, fotbalistul și pilotul avionului Piper Malibu, David Ibbotson, și-au pierdut viața. Rezultă de aici în mod indubitabil că Emiliano Sala nu a mai apucat să își depună din nou semnătura pe contractul revizuit conform cerințelor Premier League, deci nu era un jucător eligibil pentru Cardiff.

Emiliano Sala nu a fost înregistrat oficial în actele Premier League
Emiliano Sala nu a fost înregistrat oficial în actele Premier League

Galezii continuă ancheta pentru a stabili cine se face vinovat de moartea lui Emiliano Sala

Pe de altă parte, conducerea clubului galez nu a renunțat la ancheta care să stabilească foarte exact cine trebuie să răspundă pentru drama petrecută în timp ce avionul încerca să treacă pe deasupra Canalului Mânecii pe o vreme extrem de potrivnică. Cardiff City a adus probe concrete asupra faptului că i-a propus jucătorului să revină în Marea Britanie cu un avion de linie comercială, plătindu-i biletul, dar Emiliano Sala a refuzat, alegând calea unui zbor privat.

Acest zbor privat nu mai are nici o legătură cu clubul galez, care nici nu a fost întrebat dacă permite sau nu deplasarea jucătorului cu asemenea tip de transport. Emiliano Sala a plecat spre moarte după ce a acceptat oferta agentului scoțian Willie McKay de a zbura cu un mic avion privat, fără a ști că pilotul nu avea licență de transport persoane, nu știa să conducă un avion cu instrumente de zbor, obligatorii pe vreme potrivnică și, mai ales, că acesta nici nu terminase școala de pilotaj!