Fotbal international

Emiliano Sala nu a dorit să meargă la Cardiff! Patronul lui Nantes i-a forțat plecarea

21.05.2019 | 20:01
Emiliano Sala nu a dorit sa mearga la Cardiff Patronul lui Nantes ia fortat plecarea

O anchetă efectuată de L’Equipe 21, postul de televiziune al cunoscutului cotidian francez, au ieșit la lumină noi detalii teribile în legătură cu drama atacantului argentinian Emiliano Sala, decedat pe 21 ianuarie, ca urmare a faptului că avionul care îl transporta din Franța la noua sa echipă, Cardiff City, s-a prăbușit în apele Canalului Mânecii.

Emiliano Sala nu a vrut la Cardiff. A fost obligat de patronul lui Nantes

Conform investigațiilor jurnaliștilor francezi, care au intrat și în posesia unor convorbiri purtate de fostul golgeter al lui Nantes, rezultă foarte limepde că lui Emiliano Sala nici prin cap nu îi trecea să plece la Cardiff. Și-ar fi dorit un transfer la un club care să aibă obiective mai îndrăznețe decât salvarea de la retrogradare, însă cel care a forțat lucrurile a fost președintele patron al canarilor, polonezul Waldemar Kita.

Pe 6 ianuarie Emiliano Sala îi trimite un mesaj audio unui prieten în care îi spune clar că patronul este un om dezgustător, care vrea să îl vândă cu orice preț: „Șefii lui Nantes vor să mă vândă. Există o ofertă de la Cardiff. Au negociat pentru a câștiga o mulțime de bani și vor neapărat să mă duc. E un contract bun, dar, sportiv, nu e interesant pentru mine. Uite, ca să fie clar, ei încearcă prin toate mijloacele să mă facă să plec. Nu mi-e frică, m-am luptat întreaga mea carieră. Dar îmi spun că Meïssa, agentul meu, ar trebui să-mi găsească o echipă mai bună până la sfârșitul perioadei de transferuri.

Emiliano Sala a fost for'at de patronul lui Nantes, Waldemar Kita (foto)
Emiliano Sala a fost for’at de patronul lui Nantes, Waldemar Kita (foto)

Mesajul lui Sala de dincolo de moarte

„Meïssa a refuzat propunerea de la Cardiff, nu vrea să ajung acolo. Se gândește la aspectul sportiv. Însă m-am săturat. E adevărat că mi-ar plăcea să găsesc ceva care să-mi convină și sportiv, și financiar, numai că, uneori, nu poți avea totul. Iar eu nu mai doresc să vorbesc cu Kita și să mă enervez. Acest om mă dezgustă când îl am în față.

„Kita vrea neapărat să mă vândă la Cardiff ca să obțină banii pe care-i așteaptă pe mine. Nici nu m-a întrebat ce părere am despre acest transfer, nu-l interesează decât banii. Așa e acum, o mare mizerie”. Aceste cuvinte ale lui Emiliano Salanu mai au nevoie de nici o interpretare și reprezintă o acuzație din lumea de dincolo la adresa patronului lui Nantes, club unde până în această vară a evoluat și internaționalul român Ciprian Tătărușanu. De frică să nu fie linșat de apropiații argentinianului Waldemar Keita nici nu s-a dus în Argentina, la înmormântare.