Life

Emisiunea Acces Direct, amendă de 10.000 de lei de la CNA, după reconstituirea unei crime. Programul Antenei 1, suspendat 10 minute – Update

Emisiunea Acces Direct a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei de la CNA, după reconstituirea unei crime.
30.09.2021 | 17:12
Emisiunea Acces Direct amenda de 10000 de lei de la CNA dupa reconstituirea unei crime Programul Antenei 1 suspendat 10 minute  Update
Emisiunea Acces Direct, amendă de 10.000 de lei de la CNA, după reconstituirea unei crime. Sursa foto: Antena 1
ADVERTISEMENT
30-09-2021
14:12

Zece minute de suspendare pentru Antena 1

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a luat încă o decizie în privința postului Antena 1. Din cauza derapajelor grave din cadrul emisiunii Acces Direct, în cazul gemenilor morți căzuți de etaj, postul TV a fost sancționat cu zece minute de suspendare, scrie Pagina de Media. 

În ziua în care sancțiunea ajunge la Antena 1, postul va trebui să difuzeze, timp de 10 minute, textul acesteia, la ora de maximă audiență. În intervalul 19.00 – 19.10, pe post va rula textul sancțiunii primite de la forul audiovizual, fără a se difuza nimic altceva în acest timp. 

La acea oră începe Observatorul orei 19, cel mai important jurnal de știri al zilei. Membrii CNA au fost revoltați de cele întâmplate la Acces Direct și au decis să acorde această sancțiune. 

Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Cristina Pocora au fost cei mai categorici în cazul gemenilor căzuți de la etajuș zece al unui imobil din Ploiești. 

La începutul acestei luni, cazul gemenilor a fost dezbătut pe larg la Acces Direct, fiind aduse acuzații grave la adresa mamei gemenilor. Femeia a afirmat, în direct la TV, că vrea să-și pună capăt zilelor. 

„Mi-a dat senzaţia că parcă le-a părut rău că nu au avut o cameră acolo când s-a întâmplat. Un post de televiziune nu trebuia să îşi calce în picioare misiunea şi anumite linii ale decenţei.

Modul în care s-a susţinut dialogul şi emisiunile cu acei sărmani oameni a fost o atidunine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude. Nu pentru asta a primit Antena 1 licenţă”,”, a declarat Valentin Jucan, cel care a propus sancțiunea. 

În emisiunile vizate, mama gemenilor a fost acuzată că și-ar fi ucis copiii. Aceasta a primit acuzații dure în timpul edițiilor emisiunii atât din partea rudelor, invitaților și a Mirelei Vaida. S-au făcut chiar și reconstituiri în platou despre cum ar fi putut copiii să cadă de la etajul zece. 

Sorin Ovidiu Bălan, dar și alți invitați ai emisiunii au acuzat-o pe femeie că ea este vinovată de moartea gemenilor. Mirela Vaida a susținut că fratele micuților, în vârstă de cinci ani, ar fi fost vinovat. 

Trebuie să recunoaştem că ce am văzut astăzi timp de două ore ne-a afectat. De la crimele de la Caracal nu s-a mai întâmplat aşa ceva.

A fost o lipsă totală de empatie! Este iresponsabil modul în care se vorbeşte despre asta. Nu se poate merge mai departe de atât! Este foarte grav, oricum, ce s-a întâmplat. Nu poate exista o emisiune de o asemenea cruzime morală!”, a declarat Dorina Rusu.

Emisiunea Acces Direct a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei de la CNA. Motivul acestei penalizări este o reconstituire în direct, unde au fost prezentate detalii macabre, în urmă cu câteva luni.

Este vorba despre o ediție de acum câteva luni a emisiunii prezentate de Mirela Vaida. CNA discută, astăzi, și derapajele în cazul gemenilor morți din Ploiești, căzuți de la etajul zece al blocului în care locuiau.

ADVERTISEMENT

Emisiunea Acces Direct, amendă de 10.000 de lei de la CNA, după reconstituirea unei crime

Emisiunea Acces Direct a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNA, potrivit Pagina de Media. Decizia a fost luată după ce a fost făcută o reconstrucție în direct, unde au fost prezentate detalii macabre.

Câteva burtiere șocante au rulat în timpul ediției din data de 12 mai a emisiunii: „Revolta părinţilor! Vloggerul le omoară copiii!/  Descoperire şocantă în curtea groazei/ Cine l-a omorât şi tranşat pe Meluţă?/ Vecinii o acuză pe Mariana de omor! Ce dovezi au?”.

ADVERTISEMENT

În cadrul ediției respective a fost discutat cazul unui vlogger Arley Bradley (Simon Attila). Acesta a fost acuzat de mai mulți părinți că le-ar fi adresa amenințări copiilor. De asemenea, au fost aduse și cazuri de pedofilie.

De asemenea, în aceeași ediție, a fost prezentat cazul unei crime din județul Brăila, unde au fost menționate detalii înfiorătoare.

ADVERTISEMENT

„Aici, în coşarele astea aicea, acolo i-a găsit picioarele. Picioarele, înfăşurate într-un cearşaf şi într-o pătură”, a declarat un martor invitat la emisiunea prezentată de Mirela Vaida.

„În pod, i-au găsit capul într-un sac de unică folosinţă şi înfăşurat într-un pulover de-al lui”, este unul dintre mesajele apărute pe ecran, referitoare la același caz.

ADVERTISEMENT

Dorina Rusu este cea care a propus amenda votată în unanimitate. Aceasta a declarat că astfel de detalii nu trebuie prezentate la ora la care este difuzată emisiunea de la Antena 1.

„Nu mi se pare normal să prezinţi detaliile acelea la ora respectivă. Mai ales pentru protecţia minorilor, chiar dacă intenţia de a prezenta un caz”, a declarat aceasta.

La finalul lunii mai a fost dezbătut cazul decesului mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, decedată la finalul anului trecut. În ediția respectivă a emisiunii, invitații au dezbătut detalii sensibile, nepotrivite pentru difuzarea la TV la această oră.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită