Life

Emisiunea Acces Direct de la Antena 1, amendă uriașă de la CNA. „Putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă”

Antena 1, amendă usturătoare din cauza Acces Direct. Este cea mai mare in ultimii trei ani.
13.07.2021 | 21:50
Emisiunea Acces Direct de la Antena 1 amenda uriasa de la CNA Putem vorbi de complicitate si instigare la crima
Emisiunea Acces Direct de la Antena 1, amendă uriașă de la CNA. „Putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă”. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Postul de televiziune Antena 1 a primit cea mai mare amendă din ultimii trei ani, din cauza Acces Direct și a unor încălări ale legii care au avut loc în cadrul acestei emisiuni.

Amendă uriașă primită de Acces Direct de la Antena 1

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis ca postul de televiziune să primească o amendă în valoare de 150.000 de lei, aceasta fiind pentru edițiile din 22 decembrie 2020, 8 ianuarie 2021 şi 17 mai 2021.

ADVERTISEMENT

În aceste trei emisiuni, au avut loc mai multe derajape, au constatat cei de la CNA, care s-au pus de acord asupra valorii acestei amenzi deloc neglijabile.

Una dintre aceste ediții face referire la un soț care făcea amenințări serioase cu moartea la adresa soției sale, iar jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan, invitat în platou, afirma că „Aşa se iubesc ei”.

ADVERTISEMENT

Totuși, realitatea crudă arată că femeia care era amenințată în direct la TV a fost ucisă câteva luni mai târziu. CNA a transmis că este vorba despre o complicitate și instigare la omucidere.

 ”Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă.

ADVERTISEMENT

E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare”, a declarat Mircea Toma, membru CNA, pentru paginademedia.ro.

Ce a declarat șefa CNA despre emisiunea Acces Direct de la Antena 1

De asemenea, șefa CNA a vorbit despre faptul că victimele sunt cele trase la răspundere și a specificat că au fost sute de reclamații din cauza acestor emisiuni.

ADVERTISEMENT

La una dintre aceste ediții s-au depus 112 reclamații, a mai precizat Cristina Pocora. Aceasta spune că emisiunea ia totul în glumă, chiar și subiectele serioase cum ar fi violența în familie.

Mai mult, din cauza Acces Direct o mamă și copilul acesteia au devenit victimele bătăilor și se aduce în atenție un stereotip frecvent, acela că violența decurge din iubire.

„Toată construcţia emisiunii nu a făcut decât să facă să dea vina pe victimă. Au fost 17 reclamaţii pentru această ediţie. La celălalt caz au fost 112 reclamaţii! Totul e o glumă. Sunt personaje, e iubire.

Şi ajungem în situaţia în care o femeie şi copilul ei ajung victime şi apoi asistăm la un monolog în care toată lumea e vinovată, doar că noi la televizor întărim un stereotip că violenţa e din dragoste”, a spus Cristina Pocora.

ADVERTISEMENT
Tags: