News

Emisiunea „Nașul”, amendată de CNA pentru conspirații despre COVID-19. Ce sancțiune a primit postul

24.07.2020 | 07:31
Emisiunea Nasul amendata de CNA pentru conspiratii despre COVID19 Ce sanctiune a primit postul
ADVERTISEMENT

Postul de televiziune unde prezentatorul Radu Moraru vorbește adesea despre teorii legat de pandemia de coronavirus a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Serialul „Nașul” nu este la prima abatere de acest gen, în clipa de față amenda fiind una dublă față de data trecută.

De această dată forul audiovizual a amendat emisiunea lui Radu Moraru cu o sancțiune care se ridică la valoarea de 40.000 de lei. Concret, postul de televiziune Nașul TV este la a șasea sancțiune în ultimele două luni și jumătate, bilanțul amenzilor fiind unul record, de 95.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În plus, membrii CNA au luat decizia ca la următoarele abateri amenda să se dubleze, ca în cele din urmă să se ajungă la cea maximă. Hotărârea a fost inițiată de Alexandru Kocsis, membrul CNA care a propus și amenda care a fost dată acum.

Emisiunea lui Radu Moraru de la Nașul TV, amendată încă o dată

„Propun să dublăm amenda pe care am dat-o atunci (acum o lună, 20.000 de lei – n.r), iar data viitoare dacă se continuă cu același tip de derapaj și cu aceeași virulență să dublăm încă o dată și încă o dată până ajungem la amenda maximă”, a spus acesta, relatează paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

„E absolut incredibil. S-au mai spus porcării și pe la alte televiziuni, dar ca aici nu a spus nimeni”, a spus la rândul ei Dorina Rusu, un alt membru CNA, după ce a vizionat mai multe pasaje din emisiune.

Televiziune are o audiență destul de mică, dar asta nu îl împiedică pe Radu Moraru să lanseze teorii ale conspirației, ba dimpotrivă. Bill Gates, Raed Arafat, Klaus Iohannis sau Marcel Ciolacu se numără printre personalitățile care au fost luate la „puricat” de prezentatorul de la Nașul TV.

ADVERTISEMENT

Acesta a împroșcat cu acuzații și conspirații legat de pandemia de coronavirus, având derapaje pe banbă rulantă. Nu de puține ori prezentatorul a vorbit despre vaccinul făcut pe copii, răpirea micuților din Finlanda, cipuri și multe alte conspirații.

Conspirații pe bandă rulantă în emisiunea lui Radu Moraru de la Nașul TV

  • Tătaru ăsta care este un securist mincinos ordinar. 
  • Deci vor să ia toată populația, își fac și treaba că ne pun să semnăm că suntem de acord cu vaccinul, cu tot ce trebuie… obligatorii, că ne amenință că ne iau copiii… Nu că ne amenință… ne iau copiii direct de la școală, oameni buni!
  • Doi… să pună mâna pe copiii noștri… instituțional… ați văzut cum se răpesc copiii din Finlanda și-n alte țări… din casa omului, de lângă mama lor… și o să vi-l răpească la școală că are COVID. Și-o să spună…
  • Noi îl vindecăm pe copil la spitalul COVID de carton, da nu i-l dăm acasă decât după ce vă vaccinați și dumneavoastră că noi, pe copilul dumneavoastră ca să-l salvăm de la moarte, l-am vaccinat. I-am băgat și nano-cip. Și tu nu mai ai ce să faci. Nici nu mai poți să dai în judecată că ei spun.
ADVERTISEMENT