News

Emma Neagu a fost antrenată de Nadia Comăneci! “Zeiţa de la Montreal”, impresionată de drama micuţei

12.04.2019 | 14:11
Emma Neagu a fost antrenata de Nadia Comaneci Zeita de la Montreal impresionata de drama micutei

Emma Neagu, gimnasta de numai 15 ani care a impresionat-o chiar și pe Nadia Comăneci cu mișcările și povestea ei de viață, a pierdut lupta cu cancerul. Adolescenta trăia împreună cu familia sa în Canada. Medicii au descoperit că fata avea cancer la picior. I-au propus să-i scoată osul și să-i monteze o tijă. Asta însemna însă sfârșitul carierei sale de gimnastă.

Nadia Comăneci, impresionată de povestea Emmei Neagu

Emma a refuzat și a cerut să i se taie piciorul bolnav, doar pentru a putea continua să facă gimnastică. Cu ajutorul unei proteze, Emma Neagu executa perfect și cele mai grele mișcări, iar Nadia Comăneci a felicitat-o atunci când a văzut-o și, mai mult, i-a promis că o va antrena!

Fosta glorie a gimnasticii românești a postat, în urmă cu câteva luni, un mesaj pe o rețea de socializare, după o discuție purtată cu Emma.”Dragă Emma, Discuția purtată cu tine la telefon mi-a înseninat ziua, Emma Neagu. Curaj și determinare. Adolescentă, 14 ani, ALEGE să renunță la picior și acceptă să îi fie pus invers, ca un genunchi, doar ca să continue să practice gimnastică, după ce a fost depistată cu cancer”, scria atunci Nadia Comăneci pe o rețea de socializare.

Emma Neagu Nadia Comaneci
Emma Neagu a renuntat la picior, dar nu si la gimnastica

Mesajul familiei, după trecerea în neființă a Emmei

,,Nu ai pierdut niciodată. Ai câștigat. Nu doar pe podeaua gimnasticii, ci împotriva soartei tale aspre și nedrepte. Cancerul a ros, și ai râs mai tare. Tare cu râsul, cu voce tare, cu prietenie, cu voce tare și cu aventură, și cel mai tare pentru a te asigura că, cancerul știa cine a avut spiritul tău – tu.

În 7 aprilie, 11:15, inima s-a oprit, dar sufletul tău bate în noi toți. Spiritul tău probabil a făcut o manetă epică și a ieșit din corpul tău și până la norii din cer, așa cum ai putut doar tu. Zboară sus, flip și tambur, dulce Emma. Vei fi iubită pentru totdeauna”, a fost mesajul familiei îndoliate.