Sport

Emma Răducanu a dezvăluit priorităţile din viaţa ei: ”Le-am spus tuturor celor din echipa mea”

Tenisul rămâne prioritar pentru Emma Răducanu. Ea a declarat că nu a ratat nici măcar un antrenament ca urmare a angajamentelor din afara terenului.
08.11.2021 | 09:22
Emma Raducanu a dezvaluit prioritatile din viata ei Leam spus tuturor celor din echipa mea
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a devenit celebră după câștigarea US Open. Și, evident, agenda sa a devenit, instantaneu, extrem de încărcată. Casele de modă și producătorii de bijuterii sau accesorii de lux au dat năvală cu propuneri. La fel și organizatorii de evenimente.

Pentru o tânără de numai 18 ani, schimbarea radicală intervenită în viața ei poate provoca probleme. Și nu sunt puțini cei care au semnalat faptul că rezultatele sale sunt în regres.

ADVERTISEMENT

Emma a pierdut în primul tur al primului ei eveniment după New York, la Indian Wells Masters. A cedat cu 2-6, 4-6 în fața jucătoarei din Belarus Aliaksandra Sasnovich, numărul 100 WTA.

După care s-a oprit în sferturile de finală la Transylvania Open. Eliminată de ucraineanca Marta Kostyuk. Cea care avea să cedeze apoi, în semifinale, 1-6, 0-6, în fața Simonei Halep. Răducanu a spus ulterior că a fost obosită după un an care i-a schimbat viața.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu spune că își cunoaște prioritățile

Dar înainte de ultimul ei eveniment al anului, Upper Austria Ladies Linz, adolescenta care are și origini române, a insistat că este pe deplin concentrată pe munca ei. Ca și pe câștigarea mai multor turnee.

”Le-am spus foarte, foarte clar fiecărei persoane din echipa mea că nu voi anula o sesiune de pregătire fizică sau vreun antrenament pentru niciun angajament în afara terenului”, a spus campioana US Open.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să fiu sigură că sunt conștienți că aceasta este prioritatea mea. Și că le este clar tuturor acest lucru”, a continuat aceasta. Pentru a preciza și faptul că știe că trebuie să-și managerieze cu atenție timpul. Pentru că, este limpede, invitațiile la eveniment vor continua să apară.

Cap de serie numărul 1 la Linz

Răducanu, care a ajuns săptămâna aceasta pe locul 21 în ierarhia mondială, va fi, în premieră pentru cariera sa, cap de serie numărul 1 într-un eveniment WTA. Un rezultat remarcabil ținând cont că este doar la a șaptea ei apariție pe tabloul principal al unei întreceri de top.

ADVERTISEMENT

Emma nu va evolua în primul tur al turneului de la Linz. În cel secund, potrivit tragerii la sorți, va înfrunta învingătoarea din meciul care le opune pe Kateryna Kozlova și Wang Xinyu. Ambele jucătoare vin din calificări.

La turneul din Austria, cap de serie numărul 2 este fostul număr 1 mondial Simona Halep, cea care ocupă locul 22 în ierarhia WTA. Este ultimul turneu din acest an pentru Simona, care a mai jucat la Linz doar în 2012, când a fost eliminată în optimi.

Românca are și ea liber în primul tur. În optimi urmează să joace cu câştigătoarea meciului dintre bielorusa Aliaksandra Sasnovich (cea care a învins-o recent la Indian Wells) şi franţuzoaica Fiona Ferro.

ADVERTISEMENT