Sport

Emma Răducanu are cinci variante pentru noul antrenor din 2022! Darren Cahill este una dintre opţiuni

Emma Răducanu a surprins pe toată lumea când și-a concediat antrenorul alături de care a câștigat US Open, iar acum trebuie să găsească cea mai bună variantă.
06.10.2021 | 09:17
Emma Raducanu are cinci variante pentru noul antrenor din 2022 Darren Cahill este una dintre optiuni
ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică de 18 ani a pus capăt colaborării cu Andrew Richardson după doar două luni, deși acesta a ajutat-o enorm în cele trei săptămâni magice de la Flushing Meadows.

Pentru turneul de la Indian Wells, sportiva cu origini române va colabora cu Jeremy Bates, care se ocupă de lotul feminin al Federaţiei Britanice de Tenis.

ADVERTISEMENT

Cinci variante de antrenor pentru Emma Răducanu

Specialiștii britanici consideră că sunt șanse destul de mici ca Jeremy Bates să reprezintă o variantă de viitor pentru Emma Răducanu și că aceasta își va continua căutările pentru un antrenor full-time în sezonul 2022.

Potrivit presei din Marea Britanie, campioana de la US Open are pe masă cinci variate de antrenor pe care le-ar putea lua în considerare pentru acest rol în viitor. Procesul de căutare și analizare este în plină desfășurare și sunt șanse destul de mici ca alesul să fie anunțat până la sfârșitul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

În pole position se află Darren Cahill, care de curând a încheiat colaborarea cu Simona Halep. Fostul lider mondial a comentat posibilitatea ca australianul să se alăture Emmei Răducanu și consideră că cei doi ar putea face o echipă foarte bună.

Cu cine se luptă Cahill

O altă variantă pentru Emma Răducanu o reprezintă belgianul Wim Fissette, care în prezent este antrenorul japonezei Naomi Osaka. Însă, nipona are probleme majore din cauza stresului și Fissette nu ar spune nu unei colaborări cu o jucătoare care vine din urmă și deocamdată nu este prinsă în mrejele mediatice.

ADVERTISEMENT

Antrenorul belgian are o experiență bogată în circuitul WTA, după ce a lucrat cu foste mari jucătoare precum Kim Clijsters, Sabine Lisicki, Simona Halep, Victoria Azarenka, Petra Kvitova, Sara Errani, Johanna Konta sau Angelique Kerber.

Spaniolul Esteban Carril a contribuit la dezvoltarea jocului Johannei Konta și urcării acesteia în Top 10 în urmă cu câțiva ani. De asemenea, a ajutat-o foarte mult pe Emma Răducanu să-și îmbunătățească serviciul anul trecut, înainte ca ea să intre în circuitul WTA, și ar putea reprezenta o variantă de luat în calcul.

ADVERTISEMENT

Murray, varianta perfectă pentru Răducanu

Dacă se va îndrepta către un antrenor britanic, cea mai bună opțiune pare a fi Iain Hughes. Tehnicianul este disponibil în prezent și are o experiență bogată din perioada în care l-a pregătit pe Andy Murray.

Scoțianul este și el o variantă pentru Emma Răducanu, însă deocamdată acesta nu pare hotărât să se retragă din activitatea de jucător. Cu toate acestea, cei mai mulți sunt de părere că Murray și Răducanu s-ar potrivi perfect, iar colaborarea ar fi un succes.

De trei ori câștigător de Grand Slam, Andy Murray s-a arătat impresionat de performanța Emmei Răducanu la US Open, însă nu se va băga să-i dea sfaturi decât dacă i se va cere acest lucru. Și-a motivat decizia prin faptul că pe el l-a enervat teribil atunci când alții au încercat să-i dicteze ce trebuie să facă.

ADVERTISEMENT