Sport

Emma Răducanu are un nou antrenor! Cine este fostul jucător din Rusia care o va ajuta la US Open

Jucătoarea de tenis britanică Emma Răducanu începe colaborarea cu noul antrenor. Sportiva cu origini românești speră să-și apere titlul de la US Open.
28.07.2022 | 18:20
Emma Raducanu are un nou antrenor Cine este fostul jucator din Rusia care o va ajuta la US Open
Emma Raducanu va fi antrenată de un fost jucător profesionist din Rusia. Colaborarea lor este una temporară, după US Open britanica urmând să ia o decizie dacă vor continua să lucreze împreună. Sursa foto: tennis.com
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a avut mari probleme cu antrenorii cu care a colaborat. În ultimele luni sportiva britanică s-a pregătit mai mult singură, dar a anunțat că la turneele din SUA va fi însoțită de noul tehnician.

Emma Răducanu a decis să meargă pe mâna unui fost jucător din Rusia

Încă din primăvara acestui an Emma Răducanu este în căutarea unui antrenor care să o ajute să-și recapete cadența de anul trecut când a triumfat la US Open.

ADVERTISEMENT

Imediat după succesul din Statele Unite ale Americii, primul și, deocamdată, singurul turneu de Grand Slam câștigat de sportiva cu origini românești, aceasta a întrerupt colaborarea cu Andrew Richardson.

A avut numeroase încercări de a colabora cu alți tehnicieni, însă toate au eșuat. Ocupanta locului 10 în ierarhia WTA, Emma Răducanu a anunțat că noul ei antrenor este rusul Dmitry Tursunov, fost jucător profesionist.

ADVERTISEMENT

Cei doi au început pregătirea pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, acolo unde britanica este obligată să-și apere titlul cucerit anul trecut, pentru a se menține în Top 10 mondial.

Cine este Dmitry Turusnov

Noul antrenor al Emmei Răducanu are 39 de ani și a evoluat vreme de 7 ani în circuitul profesionist de tenis. A câștigat 7 titluri, niciunul, însă, important, victoriile lui fiind obținute în turnee de 250 de puncte ATP.

ADVERTISEMENT

A cucerit Cupa Davis alături de echipa Rusiei, în 2006 când a învins în finala reprezentativa Argentinei. În 2017 a renunțat la cariera sportivă și a intrat în antrenorat.

Până de curând a pregătit-o pe Anett Kontaveit și a ajutat-o pe jucătoarea din Estonia să câștige cinci turnee și să ajungă numărul 2 mondial.

ADVERTISEMENT

Anterior a mai antrenat-o și pe Arina Sabalenka, jucătoarea din belarus care a atins la un moment dat aceeași performanță, locul 2 în ierarhia WTA.

Dailymail.co.uk notează că Dmitry Turusov nu are postul asigurat și că în funcție de rezultatele Emmei Răducanu la US Open, aceasta va decide dacă vor continua colaborarea.

ADVERTISEMENT