Sport

Emma Răducanu, armata, bunica și sarmalele! Câștigătoarea de la US Open i-a făcut pe englezi să caute pe Google. Exclusiv

Emma Răducanu a fost urmată la Cluj de o armată de jurnaliști britanici. Câștigătoarea de la US Open a vorbit la superlativ de România și i-a pus la treabă pe englezi, care au căutat Clujul și "sarmalele" pe Google.
25.10.2021 | 13:58
Emma Raducanu armata bunica si sarmalele Castigatoarea de la US Open ia facut pe englezi sa caute pe Google Exclusiv
Emma Răducanu, armata, bunica și sarmalele! Câștigătoarea de la US Open i-a făcut pe englezi să caute pe Google. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu va juca pentru prima dată în România, la Transylvania Open. Jucătoarea britanică a ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la Cluj și alături de ea au venit o mulțime de jurnaliști britanici.

Emma Răducanu, la Transylvania Open! Protejată de o armată de bodyguarzi

Câștigătoarea de la US Open este protejată și de o armată de bodyguarzi, iar cei care doresc să își facă un selfie cu tânăra jucătoare nu pot decât de la distanță, pentru că orice fel de interacțiune atât cu fanii, cât și cu reprezentanții media, este interzisă.

ADVERTISEMENT

În ultima zi a calificărilor, Emma Răducanu și Gabriela Ruse aveau un antrenament de o oră în fața publicului. A fost emulație atât în tribune, cât și în sala media de la BT Arena, o armată de jurnaliști britanici făcându-și apariția, mai ales că Emma Răducanu avea și o conferință de presă.

“De fiecare dată când merg la bunica, mă răsfață cu bunătăți. Îmi plac mult sarmalele”

La finalul ședinței de pregătire, Emma a avut un discurs în limba română în care și-a manifestat aprecierea pe care o simte din partea fanilor noștri, iar la conferința de presă a vorbit și despre sarmalele pe care le face bunica ei din București:

ADVERTISEMENT

“Vreau să o vizitez și pe bunica, nu am mai văzut-o de doi ani și jumătate. Înțeleg cam 80% din ceea ce se vorbește în limba română. E un prilej bun săptămâna asta să mă pun la punct cu limba. 

De fiecare dată când merg la bunica, mă răsfață cu bunătăți. Îmi plac mult sarmalele. Este o mâncare foarte bună aici. Iubesc oamenii, au foarte mult umor și sunt foarte amabili”, a spus Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii britanici s-au pus pe căutat: “Așa se scrie, da? Deci spuneți că este un fel de mâncare cu varză, carne, orez și alte condimente?”

După aceste declarații, jurnaliștii britanici prezenți la Cluj au început analiza pe text și le-a fost destul de dificil să înțeleagă ce sunt alea sarmale. Inițial au căutat pe Google, apoi i-au întrebat pe jurnaliștii români:

“Așa se scrie, da? Deci spuneți că este un fel de mâncare cu varză, carne, orez și alte condimente?”, întreba curios un jurnalist englez. Iar când i s-a spus și de smântână, englezul a fost cucerit definitiv:

ADVERTISEMENT

“Aaaa, smântâna ca un toping. Bun. Știu ce voi mânca la cină. Nu de alta, dar trebuie să fac cercetare”, a glumit jurnalistul, care începea să caute deja pe Google restaurante tradiționale românești.

Emma Răducanu caută prima victorie în WTA

Emma Răducanu va debuta în turneul de la Cluj marți, când o va întâlni pe Polona Hercog, în primul tur. Câștigătoarea de la US Open este pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep, pe care o poate întâlni în semifinale.

Jucătoarea din Marea Britanie a avut o ascensiune meteorică în acest an, dovadă că este câștigătoare de Grand Slam, însă până acum nu a obținut nicio victorie în turneele WTA, nici măcar în cele de 250 de puncte.

  • 18 ani are Emma Răducanu
  • 23 WTA este locul ocupat de jucătoarea din Marea Britanie

 

ADVERTISEMENT